Facebook Pixel LEADERS: Αποκαλυπτική συνέντευξη για drones! Πρωτοπορία από Ελλάδα – Γιατί έπεσε στο κενό;
Life
| 2022-11-02 16:36:00

Αποκαλυπτική συνέντευξη στο LEADERS για drones! Πρωτοπορία από Ελλάδα – Γιατί έπεσε στο κενό;

του Γεωπόλδου
Αποκαλυπτική συνέντευξη στο LEADERS για drones! Πρωτοπορία από Ελλάδα – Γιατί έπεσε στο κενό;

Ειδικός σε θέματα άμυνας και ασφάλειας ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας και τους στόχους των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μιας και η Τουρκία έχει κάνει άλματα προόδου σε αυτόν τον τομέα.

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Νικήτας στον Ηλία Παπανικολάου. Ο διευθυντής σύνταξης του «defencereview.gr» ανέλυσε στην εκπομπή «Leaders την απειλή των τουρκικών drones.

Ο ειδικός σε θέματα άμυνας και ασφάλειας αρχικά ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας και τους στόχους των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μιας και η Τουρκία έχει κάνει άλματα προόδου σε αυτόν τον τομέα. Τα Bayraktar Tb2 έχουν δοκιμαστεί σε πεδία μαχών, όπως το Ναγκόρνο Καρμαπάχ, η Συρία, η Λιβύη, αλλά και Ουκρανία. Στέλνει drones και στην Αιθιοποία, υπάρχουν χώρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να τα προμηθευτούν, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Πολωνίας.

Στην εκπομπή προβλήθηκαν κάρτες που δείχνουν τη δυναμική Ελλάδας και Τουρκίας στα drones, τα οποία σίγουρα θα πρέπει να προκαλέσουν έναν προβληματισμό.

Γιατί η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρα στα θέματα ΜΕΑ, αφού είχε αναπτύξει πριν από δεκαετίες τα «Πήγασος», αλλά δεν τα εξέλιξε ποτέ, με αποτέλεσμα τώρα να ψάχνεται, αποκτώντας UAV από το Ισραήλ.

«Αυτοεμπάργκο», χαρακτήρισε εύστοχα ο Γιάννης Νικήτας την προγενέστερη κατάσταση, υπογραμμίζοντας, ότι οι Τούρκοι δίνουν μεγάλο βάρος στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Παράλληλα ο επικεφαλής του «defencereview.gr» αναφέρθηκε στα Rafale, τα οποία αναβαθμίζουν στον μέγιστο βαθμό επιχειρησιακά την Πολεμική Αεροπορία. Η Ελλάδα έχει μία πολυεπίπεδη αεράμυνα. Με την έλευση και των φρεγατών Belharra, η χώρα αποκτά μία προηγμένη επιχειρησιακή διασύνδεση σε αέρα και θάλασσα.

Όπως τόνισε στο τέλος ο Γιάννης Νικήτας, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνιση μέχρι να έρθει το πρώτο πλοίο από τη Γαλλία στην Ελλάδα! Διότι οι Τούρκοι θα ψάξουν παράθυρο ευκαιρίας.

Δείτε την εκπομπή «Leaders» με τον Ηλία Παπανικολάου:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags