Facebook Pixel Ξεπουλάμε πατρίδα! Είμαστε αναξιόπιστοι σύμμαχοι
Life
| 2023-04-06 02:31:00

Ξεπουλάμε πατρίδα! Είμαστε αναξιόπιστοι σύμμαχοι (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Ξεπουλάμε πατρίδα! Είμαστε αναξιόπιστοι σύμμαχοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο στρατιωτικοί αναλυτές μιλούν για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, τα οποία δεν προοιωνίζουν ευχάριστες στιγμές για την πατρίδα μας.

Τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και άλλα θέματα γεωπολιτικής φύσεως σχολίασαν Ιωάννης Μπαλτζώης και Στέφανος Καραβίδας.

«Πόσο χαμηλά να πέσουμε;», αναρωτήθηκε ο Ιωάννης Μπαλτζώης και αναφέρθηκε στην αποκάλυψη στο βιβλίο του κ. Χατζηκωστή για Αναστασιάδη-Μητσοτάκη. «Εκεί που θα μας έριχναν Ταϊφούν, εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος. Μας δουλεύουν; Τα χάφτει αυτά ο ελληνικός λαός; Κανένα από τα κόμματα δεν αντέδρασε. Τί έχουμε εδώ; Έχουμε μία συμπαιγνία. Όλοι ξέρουν ότι πάμε για Πρέσπες του Αιγαίου. Ξεπουλάμε την πατρίδα! Πάμε για συνεκμετάλλευση», είπε ο στρατηγός και αναφέρθηκε στο δικαστήριο που είναι αρμόδιο για τα θέματα θαλασσίων διαφορών, δηλαδή του Αμβούργου και εξέφρασε το ερώτημα γιατί μας λένε συνέχεια για Χάγη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον παράγοντα Κίνα. «Έχει δημιουργηθεί ο πολυπολικός κόσμος, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την επίσκεψη του Σι Τζιπίνγκ στη Μόσχα, κάτι που δεν επιθυμούσαν οι Αμερικανοί. Υπάρχει πυρηνική κλιμάκωση με τον πόλεμο της Ουκρανίας. Φοβάμαι, ότι Κίνα και Αμερική θα πέσουν στην παγίδα του Θουκυδίδη, όπως πολύ σοφά έγραφε ο Γκράχαμ Άλισον στο βιβλίο του «σε τροχιά πολέμου» που έλεγε μία ανερχόμενη ηγεμονική δύναμη, η νέα Αθήνα, εννοώντας την Κίνα, απειλεί τη νέα Σπάρτη, τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο επισμηναγός ε.α. σημείωσε: «Το ελλαδικό πολιτικό σύστημα στερείται βαθμών ελευθερίας. Τα όσα παρουσιάζονται ως πολιτική επιλογή, να πάρει η χώρα ανταλλάγματα είναι ψέμα, καθότι αυτό που επιχειρείται είναι να πάρει το πολιτικό σύστημα ανταλλάγματα. Προσφάτως είδαμε προσπάθεια νεκρανάστασης πολιτικών πτωμάτων. Για να μην ξεχνιόμαστε δεν λείπει η τουρκική κατοχή από την Κύπρο. Δεν σταμάτησε το τουρκικό casus belli, το τουρκολιβυκό μνημόνιο και η στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας, μέσω Αλβανίας, Σκοπίων και Λιβύης. Επιχειρείται να ριχθεί στάχτη στα μάτια του κόσμου. Επιχειρείται να οδηγηθούμε στις Πρέσπες του Αιγαίου, κάτι στο οποίο είχαμε φωνάξει στο παρελθόν».

Για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΑΕ στην Αθήνα τόνισε: «Δεν είμαστε αξιόπιστοι ως σύμμαχοι. Πως απαιτούμε όλες αυτές τις χώρες όπως τα ΗΑΕ να μη συνομιλούμε με την Τουρκία, όταν μας βλέπουν να τρώμε χαλβά με στραγάλια. Αυτό είναι οξύμωρο. Άρα είμαστε αναξιόπιστοι. Τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία εγκολπώνουν τον ορισμό της Middle power, δηλαδή μεσαίας ανεξάρτητης δύναμης, με δικιά τους εξωτερική πολιτική. Στα ΗΑΕ έχουν σκληρή κουλτούρα ασφαλείας και γεωπολιτικό προσανατολισμό. Δεν μπορούμε να αφήνουμε μετέωρα το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά. Το δίπολο ΗΑΕ Σ.Αραβία οδηγείται να καταστεί μεγάλος ανεξάρτητος γεωπολιτικός κόμβος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags