Facebook Pixel Αποκάλυψη Έλληνα πρώην υπουργού! Κίνηση που "τελειώνει" την Τουρκία
Life
| 2023-06-24 00:29:00

Αποκάλυψη Έλληνα πρώην υπουργού! Κίνηση που "τελειώνει" την Τουρκία

του Γεωπόλδου
Αποκάλυψη Έλληνα πρώην υπουργού! Κίνηση που "τελειώνει" την Τουρκία

Αλλάζει ο χάρτης της περιοχής και μειώνεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Τουρκίας

Στην αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας σε συνέντευξη στην "ομάδα αλήθειας".

"Πρέπει να δημιουργήσουμε έναοδικό δίκτυο που θα συνδέει την Οδησσό,την Κωνστζάντα και το Μπουργκάς με την Αλεξανδρούπολη μέσα σε λίγες ώρες. Και η Αλεξανδρούπολη να γίνει σαν τον Πειραιά.Αυτό αλλάζει τον χάρτη της περιοχής. Τελειώνει τον Ελλήσποντο και τον Βόσπορο", ανέφερε ο Συρίγος.

Τί εννοεί ο ποιητής; Ότι μέσω της Αλεξανδρούπολης, παρακάμπτονται τα στενά του Βοσπόρου και έτσι αυξάνεται η γεωπολιτική αξία του Έβρου και της Ελλάδας γενικότερα. Γι'αυτό τον τελευταίο καιρό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φωνασκεί για την παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή. 

Δεν είναι μόνο τα όπλα που μεταφέρουν οι ΗΠΑ, για τα οποία οι Τούρκοι σίγουρα νιώθουν μία απειλή. Είναι και ότι μειώνεται η γεωπολιτική αξία της Κωνσταντινούπολης, αφού πλέον οι Αμερικανοί δεν έχουν ανάγκη την Τουρκία, έναν κακό σύμμαχο που εκβιάζει τους πάντες. Δείτε ως παράδειγμα την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags