Facebook Pixel Φλογερό άρθρο Παντελή Σαββίδη! Γιατί καλεί τον στρατό να φύγει για Έβρο και νησιά
Life
| 2023-08-24 07:06:00

Φλογερό άρθρο Παντελή Σαββίδη! Γιατί καλεί τον στρατό να φύγει για Έβρο και νησιά

του Γεωπόλδου
Φλογερό άρθρο Παντελή Σαββίδη! Γιατί καλεί τον στρατό να φύγει για Έβρο και νησιά

Ένας ετοιμοπόλεμος στρατός βρίσκεται εκεί που θα δώσει την μάχη. Όχι στις αγκαλιές των μανάδων του, γράφει με νόημα.

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

Είμαστε κατά της αυτοδικίας, τελεία. Την προκαλεί, όμως, η ανεπάρκεια του κράτους.

Στην Αλεξανδρούπολη, λέει η είδηση, συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος, μάλλον, θα έχει εγκατασταθεί χρόνια στην Ελλάδα όπως αποκαλύπτει ο λόγος του σε βίντεο και ο οποίος με ημεδαπούς συνεργούς συνέλαβε και έκλεισε σε τρέιλερ 25 μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα.

Ο δράστης ακούγεται να λέει πως τα βουνά είναι γεμάτα απο αυτούς. Μάλιστα, τους αποκαλεί…”κομμάτια”.

Σε χωριό της Χαλκιδικής οι κάτοικοι πήραν τα μηχανήματά τους και βρίσκονται σε ετοιμότητα για να προφυλάξουν το βιός τους, αν συμβεί κάτι, αγανακτισμένοι απο την τραγική ανεπάρκεια του κράτους και της κυβέρνησης.

Η σύλληψη, ο εγκλεισμός και η κράτηση των 25 μεταναστών δεν είναι, απλώς, παράνομη πράξη. Είναι αποκρουστική και θυμίζει τις πλέον απαράδεκτες στιγμές της ανθρωπότητας.

Άνθρωποι που αναγκάστηκαν να φύγουν απο τις εστίες τους αναζητώντας ένα κομμάτι ψωμί καίγονται, πνίγονται, συλλαμβάνονται, απελαύνονται, γενικώς συνεχίζουν να ζουν την τραγωδία που τους ώθησε στην φυγή.

Όλοι μας, όλοι οι δυτικοί πολίτες, έχουμε ευθύνη γι αυτήν την κατάσταση.

Η Ελλάδα, όμως, αναλογικά με τις δυνατότητές της δεν μπορεί να σηκώσει άλλον αριθμό μεταναστών. Προ καιρού έχει φθάσει στο όριο του κορεσμού. Και, βεβαίως, πολλοί απο τον ελληνικό λαό, όχι όλοι, δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν την χώρα τους αε άλλους. Ναι στην φιλοξενία στο όριο που προ πολλού έχει ξεπερασθεί αλλά όχι στην παράδοση της χώρας. Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, και φυσικά, ούτε η σημερινή, δεν σκέφτονται έτσι.

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τονίζει πως καθημερινά συλλαμβάνει στην περιοχή περί τους 900 μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.

Παρά το γεγονός αυτό, υπάρχει συνεχής ροή στην περιοχή. Μάλιστα, 18 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά, απανθρακώθηκαν απο την φωτιά.

Αρκετοί αποδίδουν σε μετανάστες τις φωτιές αλλά αυτό αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί (δεν αποκλείεται να έχουν εισέλθει, μεταξύ τους, ξένοι πράκτορες που για διάφορους λόγους επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας) δεν μπορεί να το επικαλεστεί κάποιος αν δεν έχει αποδειχθεί. Η παρουσία τους-και μόνο- δεν είναι απόδειξη.

Διαφορετικά, οδηγούμαστε στα πρώτα στάδια της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Το πρόβλημα, όμως, είναι άλλο.

Ενώ η περιοχή είναι δάτρητη σε παράνομες εισόδους, ενώ η ΕΛΑΣ συλλαμβάνει ημερησίως 900 απο αυτούς, τα βουνά είναι γεμάτα απο ανθρώπους που αναζητούν την σωτηρία τους.

Και εδώ βρίσκεται, όχι, απλώς, η ανεπάρκεια και η ανικανότητα του κράτους αλλά η σκοπιμότητα.

Οι στρατιωτικές μονάδες στον Έβρο είναι ζήτημα αν καλύπτουν το 30% των αναγκών τους, μερικές έχουν πέσει και στο 20%.

Αντί να ενισχυθεί η στρατιωτική παρουσία στον Έβρο, (οι φωτιές είναι υβριδική απειλή), ενισχύεται στην Αθήνα.

Απο ανοικτές πηγές και διαβάζοντας καθημερινά, αλεξιπτωτιστές, καταδρομείς, πεζοναύτες, ναύτες, αεροπορικές μονάδες, άλλες στρατιωτικές μονάδες είναι εγκατεστημένες στο λεκανοπέδιο. Και τα κέντρα εκπαίδευσης όλα αν δεν κάνω λάθος, στον νότο. Και στο λεκανοπέδιο. Είναι η αντίληψη του μικροελλαδισμού που εκφράστηκε με εκείνο πριν το σύνταγμα του 1864 στο οποίο θα περιλαμβανόταν το ποιοι είναι έλληνες, ότι όσοι δεν κατάγονται απο τις περιοχές που απελευθερώθηκαν δεν θα μπορούν να διορίζονται στο δημόσιο. Αυτή είναι και σήμερα η ιδεολογία του αθηναϊκού κράτους το οποίο δεν είναι ελληνικό. Είναι αθηναϊκή αποικία. Γιατί, λοιπόν, τόσος στρατός στο λεκανοπέδιο; Ποιόν φυλάνε; Ποιον προστατεύουν;

Και έχεις τα παπαγαλάκια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας να σου ταλανίζουν το μυαλό περί του ετοιμοπόλεμου; Ποιου ετοιμοπόλεμου; Στις καφετέριες της Αθήνας και στους διαδρόμους της αθηναϊκής εξουσίας;

Πολλοί δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο Έβρος.

Ένας ετοιμοπόλεμος στρατός βρίσκεται εκεί που θα δώσει την μάχη. Όχι στις αγκαλιές των μανάδων του.

Για να γίνω περισσότερο πειστικός, να ένα παράδειγμα. Μια απο τις πολλές διαμάχες και διαφωνίες που έχει προκαλέσει η ηγεσία του στρατεύματος είναι αν οι πεζοναύτες και τα αρματαγωγά θα βρίσκονται στην Αθήνα ή θα μετακινηθούν στον Βόλο. Οι σκοπιμότητες και της ηγεσίας που θέλει την μεταφορά μας είναι γνωστές. Όπως γνωστή μας είναι και η επιμονή των ναυταίων να μείνουν στα σπίτια τους. Στην Αθήνα. Αλλά όταν τον στρατό η πολιτεία τον αντιμετωπίζει ως ΟΑΕΔ, αυτή θα είναι η κυρίαρχη νοοτροπία του. Που θα βολευτούμε, όχι που θα πολεμήσουμε.

ΤΩΡΑ, αμέσως, ο στρατός απο την Αθήνα να φύγει και να εγκατασταθεί στον Έβρο και στα νησιά. Διαφορετικά, οι ευθύνες και της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας δεν θα είναι, μόνο, πολιτικές. Μην συμβεί κάτι και χάσουμε έδαφος. Δεν θα τους σώσει κανείς.

ΥΓ1:Θα πρέπει να επισημάνω πως αυτή είναι μια γενική εικόνα. Το ότι υπάρχουν ικανότατα στελέχη στο στράτευμα-στην πολιτική δεν μπορώ να εντοπίσω ούτε ένα- ή άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά χωρίς να κουράζονται, που έχουν ιδανικά και είναι ανιδιοτελείς, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Αλλά, δυστυχώς, δεν δίνουν αυτοί τον τόνο ούτε στο στράτευμα, ούτε στο κράτος.

ΥΓ2:Η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της για τους 25 μετανάστες λέει πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή μια συμπεριφορά όπως του αλλοδαπού που τους εγκλώβισε στο τρέϊλέρ του. Το αν η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ποια είναι η πολιτική προσέγγιση του προβλήματος είναι δουλειά του υπουργείου να το επισημάνει με δική του ανακοίνωση. Όχι της ΕΛΑΣ. Η ΕΛΑΣ περιγράφει στις ανακοινώσεις της το επιχειρησιακό μέρος. Δεν αναμιγνύεται με την πολιτική. Όπως και ο στρατός. Και εκεί τα πράγατα έχουν ξεφύγει.
Μείνανε λίγοι που δίνουν σημασία στην λεπτομέρεια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags