Facebook Pixel Εντάσσεται και η Θράκη στα σχέδια των χορηγών της Χαμάς;
Life
| 2023-10-16 07:16:00

Εντάσσεται και η Θράκη στα σχέδια των χορηγών της Χαμάς;

του Γεωπόλδου
Εντάσσεται και η Θράκη στα σχέδια των χορηγών της Χαμάς;

Η ΧΑΜΑΣ είναι μία από αυτές τις οργανώσεις που συνδέεται με την ΙΗΗ η οποία διατηρεί και γραφεία στην Παλαιστίνη.

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το ερώτημα είναι πολύ συγκεκριμενο και οι (πολλές) απαντήσεις επίσης.

Σύμφωνα με την “ακαδημαϊκή” θεώρηση αναλόγων οργανώσεων, η ΙΗΗ είναι μία ριζοσπαστική και φιλοισλαμι(στι)κή οργάνωση που διατηρεί στενούς δεσμούς με τους ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ .

Η ίδια οργάνωση είναι μέλος της Ένωσης του Καλού που αποτελεί την “ομπρέλλα” για 50 ισλαμικά ιδρύματα και ταμεία σε όλο τον κόσμο που διοχευτεύουν πόρους, χρήματα και αγαθά σε συγκεκριμένες ομάδες ακτιβιστών.

Η ΧΑΜΑΣ είναι μία από αυτές τις οργανώσεις που συνδέεται με την ΙΗΗ η οποία διατηρεί και γραφεία στην Παλαιστίνη. Το 2009 στήριξε και την στρατιωτική πτέρυγα της ΧΑΜΑΣ που ειαι γνωστή ως Ταξιαρχία Izz al-Din al-Qassam

Με την Θράκη συνδέεται η δράση της ΙΗΗ – İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı, όπως έχουμε εκτενώς αναφέρει και σε σχετικό μας κείμενο στο Komotinipress.

Η ακραία ισλαμιστική οργάνωση ΙΗΗ δραστηριοποιείται στην Θράκη;

Σε παλαιότερη ανάλυσή μας είχαμε αναφερθεί στο φαινόμενο της “οικονομίας του τρόμου” που σχετίζεται με “κράτη-συμμορία” όπως είναι η Τουρκία και διατηρούν δεσμούς με ένα παράλληλο υπερκρατικό σύμπαν όπου διακινούνται ετησίως περισσότερα από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια, και τροφοδοτεί κινήματα, οργανώσεις και νεοπαγή κράτη. Εμπόριο ναρκωτικών, πετρελαίου, όπλων, πολύτιμων λίθων και ανθρώπων, ακόμη και δωρεές μεγάλων χρηματικών ποσών, τις οποίες σοβαρές τράπεζες και άλλοι οικονομικοί οργανισμοί συχνά πιστεύουν ότι διοχετεύουν σε ιδρύματα με αποκλειστικά φιλανθρωπικούς σκοπούς, αποτελούν τους κρίκους του συστήματος αυτού.

Προσφάτως είχαμε αναφερθεί στο Komotinipress στον πυρήνα του “αποσχιστικού εθνικισμού” και το μαύρο χρήμα που διακινείται μέσω αυτών ενώ είχαμε εκφράσει την απορία για το ποιός διαχειρίζεται τις εισπράξεις των εράνων στήριξης και πώς διοχετεύονται προς την Τουρκία;

Στο παραπάνω δίκτυο της “οικονομίας του τρόμου” και του μαύρου χρήματος που διακινείται μέσω του “φιλάνθρωπου πολιτικού ισλάμ” προστίθεται και οι πρακτικές μιας ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης της ΙΗΗ που εκτός των άλλων δράσεών της, φέρεται πως είχε οργανώσει την πλεύση του πλοίου Mavi Marmara από την Τουρκία στην Παλαιστίνη, ενώ δικά της ήταν τα φορτηγά που μετέφεραν όπλα αντί ανθρωπιστική ς βοήθειας σε τζιχαντιστές της Συρίας.

Η συγκεκριμένη οργάνωση εμφανίζεται και σε φιλανθρωπικές δράσεις στην Θράκη με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για ….την Αφρική.

Κομβικός είναι ο ρόλος του κ. Ali Tahir Cambaz από την Γλαύκη της Ξάνθης, ο οποίος διαμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειναι πρόεδρος του αγγλικού παραρτήματος της ΙΗΗ. Κατά την διάρκεια της θητείας του έχει διενεργήσει φιλανθρωπικές εκστρατείες στην Θράκη για την Σομαλία και το Τσαντ.

Ως τοπικός ανταποκριτης της συγκεκριμένης ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης φέρεται ο Σύλλογος Πλάτανος ο οποίος ιδρύθηκε το 2008, έχει στην κατοχή και το ομώνυμο ραδιόφωνο Cinar, συνδέεται με την εφημερίδα Millet και με πρόεδρο τον δημοσιογράφο κ. Τζενγκίζ Ομέρ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags