Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και τη διάσπαση του κόμματος να είναι, πλέον, το καλύτερο σενάριο και το χειρότερο η διάλυση. Η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη διαγραφή των τεσσάρων στελεχών έφερε τη μεγάλη ανατροπή και ανάγκασε ακόμα και υποστηρικτές του να πάρουν αποστάσεις.

Πλέον, ένας ελιγμός που θα είχε νόημα αν δεν είχαν ξεκινήσει οι αποχωρήσεις των αντιφρονούντων αλλά και των προς διαγραφή στελεχών εξελίσσεται σε  «μπούμεραγκ», με κορυφαία στελέχη που είτε τον είχαν στηρίξει είτε είχαν κρατήσει ουδέτερη στάση κατά την προεδρική εκλογή να αντιδρούν. Όπως λένε δεν υπάρχει λόγος να συζητούνται ακόμα διαγραφές εφόσον έχουν ανακοινωθεί ήδη αποχωρήσεις. Ενώ την ίδια ώρα κατηγορούν την Κουμουνδούρου ότι δεν δημιουργήθηκε ένα ενιαίο κέντρο πολιτικών αποφάσεων και πολλά στελέχη που θεωρητικά βρίσκονται στην ηγετική ομάδα ή έχουν θέσεις ευθύνης να μαθαίνουν τις πρωτοβουλίες του Προέδρου από τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο κ. Κασσελάκης κατάφερε να ενώσει διαφορετικές τάσεις και αντιμαχόμενες πλευρές με το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε από την Αχτσιόγλου και την ομάδα της μέχρι την Ολγα Γεροβασίλη, τον Κώστα Ζαχαριάδη, ο Θανάση Θεοχαρόπουλο, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Γιάννης Ραγκούση και τον Νίκο Παππά που είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, αλλά και τον Αλέκο Φλαμπουράρη να εκφράζουν την αντίδραση τους.

Έφη Αχτσιόγλου για πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ!

Και οι αντιδράσεις της Έφης Αχτσιόγλου ίσως δεν είναι και τόσο τυχαίες. Πρόσφατα το Newmoney έγραφε:

Λοιπόν, τέλος μου λένε οι Ομπρελίνες ή Ομπρελίτες ή εν πάση περιπτώσει κανονικοί αριστεροί το πήρανε απόφαση και αποχωρούν, όχι τόσο ησύχως, αλλά ναι, φεύγουν. Τώρα θα είναι το σ.κ., θα είναι λίγο πιο μετά, πάντως δεν κρατιούνται. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι ενδιάμεσοι και μάλιστα η πιο προβεβλημένη, δηλαδή η Εφη. Είναι ακόμα, λέει η πηγή, αναποφάσιστη η κυρία να φύγει, γιατί ούτε στην Κ.Ε. δεν θα εκλεγεί χωρίς την οργανωμένη ομάδα του Τσακαλώτου ή να μείνει να περιμένει την ήττα του Stefanos στις ευρωεκλογές που μπορεί και να πάρει τον Tayler και να φύγουν για Hamptons οικογενειακώς; Αυτά τα λένε οι εχθροί του προέδρου, όχι εμείς, για να εξηγούμεθα, γιατί εμείς δεν έχουμε αντιπάθειες, αντιθέτως έχουμε στενοχωρηθεί που ο αρχηγός εξαφάνισε τον χαμογελαστό και προσηνή Tayler. Άρα, είμαστε εν αναμονή εξελίξεων και αποφάσεων της Εφης. Τα υπόλοιπα είναι δρομολογημένα.