Facebook Pixel Τί σκάρωσαν οι εγκάθετοι στη Θράκη ενάμιση μήνα πριν τον ερχομό Ερντογάν; (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-11-22 18:44:00

Τί σκάρωσαν οι εγκάθετοι στη Θράκη ενάμιση μήνα πριν τον ερχομό Ερντογάν; (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Τί σκάρωσαν οι εγκάθετοι στη Θράκη ενάμιση μήνα πριν τον ερχομό Ερντογάν; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η οικονομική διείσδυση της Άγκυρας στην Ελλάδα και η προώθηση των τουρκικών συμφερόντων...

Τους σκοπούς της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής στη Θράκη για την προώθηση του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, ενάμιση μήνα πριν την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα εξήγησε ο δημοσιογράφος του Sportdog, Χρήστος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στην εκπομπή "Leaders", η οποία προβάλλεται στο StarX.gr κάθε Δευτέρα στις 21:00.

Το ρεπορτάζ

Το Παγκόσμιο Τουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (Dünya Türk İş Kurulu Konseyi) είναι ένα συμβούλιο που λειτουργεί υπό την ομπρέλα του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (Dış Ekonomık İlişkiler Kurulu), το οποίο είναι μία δομή 145 επιχειρηματικών συμβουλίων από ισάριθμες χώρες με 2500 μέλη. Σκοπός του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου είναι να λειτουργήσει ως προθάλαμος ενοποίησης του τουρκόφωνου δυναμικού αξιοποιώντας τη δυναμική της πολυάριθμης τουρκικής διασποράς εκτός της Τουρκίας.

Στις 14 Νοεμβρίου το Προξενείο στην Κομοτηνή διοργάνωσε εκδήλωση για την προώθηση του Παγκόσμιου Τουρκικου Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Σε αυτήν παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του συμβουλίου στην Ελλάδα, Λεβέντ Σαδίκ, ο πρόξενος Αϊκούτ Ουνάλ και πλήθος στελεχών και υπαλλήλων του προξενείου, αλλά και πλήθος επιχιερηματιών.

Ο Ουνάλ στην ομιλία του συσχέτισε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και την επίσκεψη Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου, υποστηρίζοντας, ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας ήταν τεταμμένος αλλά πλέον οι σχέσεις έρχονται στο σημείο που τους αξίζει...

Ο Λεβέντ Σαδίκ είναι γιος του Αχμέτ Σαδίκ, ενός γιατρού-πολιτικού που εξελέγη δύο φορές βουλευτής με βραχείς θητείες λόγω της πολιτικής κατάστασης εκείνης της εποχής (1989, 1990) εκπροσωπώντας τη μουσουλμανική μειονότητα, προσπαθώντας να προωθήσει την τουρκικότητά της κατά τις επιταγές της Άγκυρας, κόντρα στη συνθήκη της Λωζάνης. Είναι γνωστό επίσης, ότι ο Αχμέτ Σαδίκ ήταν έμπιστος του Τούρκου πρωθυπουργού, Μεσούτ Γιλμάζ. Σκοτώθηκε το 1995 σε τροχαίο έξω από το χωριό Σώστης πολύ κοντά στην Κομοτηνή. Στην Τουρκία τον θεωρούν ήρωα και μάλιστα ετοιμάζουν ταινία για την ιστορία του, παρουσιάζοντας φυσικά πολλά ψέματα.

Τώρα ο γιος του που διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια Ερντογάν έρχεται να συνεχίσει το έργο του πατέρα του μέσω της οικονομικής οδού. Ως γνωστόν η Τουρκία προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τη μουσουλμανική μειονότητα. Προβάλλει κατηγορίες κατά της Ελλάδας, όπως ότι η ελληνική μειονότητα εξαθλιώνεται εξαιτίας του ελληνικού κράτους και τύποι όπως ο Λεβέντ Σαδίκ παρουσιάζονται ως σωτήρες.

Ο Λεβέντ Σαδίκ έχει παρεισφρύσει μάλιστα στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο οποίος είναι πολύ πρόσφορος για να περάσει κανείς μηνύματα και να κάνει πολιτική, ως χορηγός του Πανθρακικού. Συγκεκριμένα προβάλλει στη φανέλα της ομάδας της Ροδόπης που κάποτε είχε και παρουσία στη Super League, την εταιρεία Yaka, η οποία είναι μία εταιρεία συσκευασίας και διανομής κερασιών στην Κομοτηνή.

Με απλά λόγια ο Λεβέντ Σαδίκ είναι ο οικονομικός εκπρόσωπος της Τουρκίας στη Θράκη και ο εκφραστής της πολιτικής της ενοποίησης του τουρκικού κόσμου. Υπενθυμίζεται, ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας βασίζεται σε τρεις πυλώνες. Παντουρκισμός, Πανισλαμισμός, Νεοθωμανισμός. Γι'αυτό οι φύλακες πρέπει να έχουν γνώσει για το τι συμβαίνει στη Θράκη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags