Facebook Pixel Πήρε θέση ο Καλεντερίδης για τη δήλωση Συρίγου! Τί κρύβεται πίσω από όσα είπε για τη Λωζάνη (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2024-01-05 11:05:00

Πήρε θέση ο Καλεντερίδης για τη δήλωση Συρίγου! Τί κρύβεται πίσω από όσα είπε για τη Λωζάνη (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Πήρε θέση ο Καλεντερίδης για τη δήλωση Συρίγου! Τί κρύβεται πίσω από όσα είπε για τη Λωζάνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως σχολίασε ο στρατηγικός αναλυτής την τοποθέτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου.

Τι κρύβεται πίσω από τη δήλωση Συρίγου, ο οποίος χαρακτήρισε παρωχημένη τη συνθήκη της Λωζάνης, εξήγησε ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος υποστήριξε, ότι το μοναδικό λάθος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου, ήταν ότι δεν ξεκαθάρισε στην τοποθέτησή του, ότι η συνθήκη δεν αναθεωρείται.

"Τα νησιά δεν αποστρατιωτικοποιούνται, η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αναθεωρείται - Τελεία και παύλα", είπε με νόημα στην καθημερινή εκπομπή του στο κανάλι που διατηρεί στο Youtube.

Ο στρατηγικός αναλυτής μίλησε την Πέμπτη (4/1) και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» στο OPEN, όπου έκανε αποκαλυπτικές δηλώσεις. Αρχικά υποστήριξε, ότι με την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών θα υπάρξει μία συμφωνία «μη επίθεσης», την οποία χαρακτήρισε «γάμο Ελλάδας-Τουρκίας» με την οποία η γειτονική χώρα θα συναινέσει στη διάλυση της Στρατιάς του Αιγαίου με αντάλλαγμα την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών. Ο Καλεντερίδης όμως επεσήμανε τον κίνδυνο, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε απόσυρση στρατευμάτων.

«Θα ξαναζήσουμε ό,τι ζήσαμε στην Κύπρο», τόνισε και έστειλε μήνυμα: «Η συμφωνία της Λωζάνης δεν αναθεωρείται! Τελεία και παύλα». «Όποιος τολμήσει να αποστρατιωτικοποίησει τα νησιά, θα πληρώσει βαρύ τίμημα από τον ελληνικό λαό. Ο λαός έχει πληγωθεί. Γεννηθήκαμε με την Κερύνεια και θα πεθάνουμε με την Κερύνεια τουρκική. Δεν αντέχουμε άλλη απώλεια», ανέφερε.

Δείτε την παρέμβασή του:

@infoxak Αποκάλυψη από @savvaskalenteridis ! «Γάμος» Ελλάδας-Τουρκίας #kalenteridis #turkey #greece #defence #navaldefence #aegeansea #aegean ♬ original sound - XAK

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags