Facebook Pixel Ανάλυση Γρίβα! Γιατί η Τουρκία θέλει να καταστήσει την Ελλάδα γεωπολιτικό φάντασμα
Life
| 2024-01-28 00:29:00

Ανάλυση Γρίβα! Γιατί η Τουρκία θέλει να καταστήσει την Ελλάδα γεωπολιτικό φάντασμα

του Γεωπόλδου
Ανάλυση Γρίβα! Γιατί η Τουρκία θέλει να καταστήσει την Ελλάδα γεωπολιτικό φάντασμα

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Αμυντικών Συστημάτων περιγράφει την αλλαγή δεδομένων στο παγκόσμιο στερέωμα…

Μία φοβερή ανάλυση έκανε ο Κωνσταντίνος Γρίβας μιλώντας για τις συγκρούσεις που υπάρχουν στην περιοχής με απαρχή την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και την ισραηλινή αντεπίθεση κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα, τις επιθέσεις των Χούθι και τους κινδύνους περιφερειακής ανάφλεξης.

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μέσω των επιθέσεων των Χούθι χρειάζεται άλλη ανάγνωση. Διότι, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Αμυντικών Συστημάτων οι Χούθι είναι ένα ιδιόρρυθμο στράτευμα, δεν είναι άτακτοι, έχουν αποκεντρωμένη δομή, δύσκολα μπορούν να χτυπηθούν με αεροπορικές επιθέσεις, διαθέτουν φουτουριστικό οπλοστάσιο με πολλά ρομποτικά όπλα και βαλλιστικούς πυραύλους. Μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα, περισσότερα απ’ όσα ένα προηγμένο κράτος που δεν διαθέτει ασύμμετρες ικανότητες. Επίσης ο κ. Γρίβας σημειώνεται και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Οι Χούθι δεν είναι ενεργούμενο το Ιράν.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μία δύσκολα εξίσωση προς επίλυση. Και βλέπουμε ότι υπάρχει κίνδυνος περιφερειακής σύγκρουσης. «Είναι η κορυφή ενός γεωστρατηγικού παγόβουνου που δεν αφήνει ανεπηρέαστη την Ελλάδα», υπογραμμίζει ο καθηγητής. Και αυτό γιατί σε αυτήν τη δύσκολη εξίσωση και την αλλαγή των γεωπολιτικών δεδομένων, τα κοιτάσματα της Ανατολής Μεσογείου έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Γι’αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γρίβα,  η Τουρκία προσπαθεί να καταστήσει την Ελλάδα ως γεωπολιτικό φάντασμα, προκειμένου να γίνει αυτή η χώρα που θα ελέγξει αυτόν τον χώρο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags