Facebook Pixel Τουρκία: Δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια
Life
| 2024-02-23 04:33:00

Τα μηνύματα που θέλει να εκπέμψει ο Ερντογάν! Η Τουρκία δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια

του Γεωπόλδου
Τα μηνύματα που θέλει να εκπέμψει ο Ερντογάν! Η Τουρκία δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια

Η διπλή κίνηση σε διπλωματική και αμυντική σκακιέρα.

Δύο εξελίξεις δείχνουν ότι η Τουρκία δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια ούτε στην εξωτερική πολιτική ούτε στην αμυντική. Αντίθετα, επιδιώκει να γίνει περιφερειακός και παγκόσμιος παίκτης.

Πρώτα από όλα, όπως μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική πτήση του μαχητικού που κατασκευάζειη Άγκυρα από το 2018 και αναμένεται να είναι στους αιθέρες το 2028. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να δώσει στο εσωτερικό πρώτα ένα προεκλογικό μήνυμα πως η «Τουρκία είναι μεγάλη και μόνο με το AKP».

Τα μηνύματα που θέλει να εκπέμψει ο Ερντογάν

Στο εξωτερικό πάλι καυχήθηκε ότι είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που μπορούν να κατασκευάσουν μέχρι και αεροπλάνα. Άρα η Τουρκία μπαίνει πανηγυρικά στο κλαμπ των ισχυρών. Βέβαια, ακόμη λείπει ο κινητήρας και τα όπλα στο αεροσκάφος. Δηλαδή, τα βασικότερα για να το πεις μαχητικό, αλλά εδώ θέλει να μπει σφήνα η Ρωσία, προκειμένου να καλύψει τα τεχνικά κενά κι αυτό θα δείξει, αν η Τουρκία ξαναστρέψει την πλάτη στη Δύση.

Η δεύτερη εξέλιξη, που εξέπληξε ιδιαιτέρως...γιατί προετοιμαζόταν υπογείως εδώ και καιρό- είναι ότι η Τουρκία του Ερντογάν φέρεται να σύναψε συμφωνία με τη Σομαλία στην Αφρική για να προστατεύει τις ακτές από τους πειρατές με αντάλλαγμα το 30% των εσόδων από τους υπο-θαλάσσιους πόρους της Σομαλίας. Συν του ότι θα κατασκευάσει το ναυτικό της Σομαλίας. Είναι πλέον σαφές ότι η Τουρκία μετά τη Λιβύη βάζει πόδι για τα καλά στην Αφρική με πολύ δυνατές συμφωνίες οικονομικές και κυρίως στρατιωτικές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags