Facebook Pixel Sportdog.gr | "Πάγωσε" η Ελλάδα με κρυφή δημοσκόπηση: Μικρό κόμμα έχει πάνω από 15% - Τα ποσοστά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ
Life
| 2024-03-14 07:33:00

"Πάγωσε" η Ελλάδα με κρυφή δημοσκόπηση: Μικρό κόμμα έχει πάνω από 15% - Τα ποσοστά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Sportdog Team
"Πάγωσε" η Ελλάδα με κρυφή δημοσκόπηση: Μικρό κόμμα έχει πάνω από 15% - Τα ποσοστά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Οι τελευταίες πληροφορίες από το Μαξίμου αποτυπώνουν την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, τις απώλειες που έχει η κυβέρνηση, αλλά και που στρέφονται πλέον πάρα πολλοί πολίτες της χώρας...

H επίσημη προεκλογική περίοδος για τη Νέα Δημοκρατία, με φόντο τις ευρωεκλογές, ξεκίνησε τη Δευτέρα το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν μείνει καθόλου με σταυρωμένα χέρια όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο «γκουρού» της επικοινωνίας, Σταν Γκρίνμπεργκ, έχων τον πρώτο λόγο, αλλά και άλλα στελέχη, όπως ο Θόδωρος Λιβάνιος, που «τρέχουν» συνεχώς μετρήσεις της κοινής γνώμης, έχουν αποκρυσταλλωμένη γνώμη για το πώς σκέφτεται η ελληνική κοινωνία.

Να σας πληροφορήσω, λοιπόν, ότι στον πρωινό καφέ και στα μίτινγκ ενόψει ευρωεκλογών, πέφτουν διάφορες απόψεις κι εκτιμήσεις.

Όπως π.χ. ότι πράγματι ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πλήγωσε ένα μέρος της γαλάζιας παράταξης, αυτής που βρίσκεται προς τα δεξιά της ΝΔ, αλλά η υπόθεση «ξεφουσκώνει».

Εκτιμούν, λοιπόν ότι πολλοί από αυτούς είτε θα επιλέξουν την αποχή είτε θα ψηφίσουν κόμματα όπως η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και η Νίκη του Νατσιού, οι οποίοι κινούνται μεταξύ ακραίου λαϊκισμού και «ψεκασμένου» πολιτικού λόγου.

Στο Μαξίμου πάντως εκτιμούν ότι απώλειες υπάρχουν και λόγω της διάρρηξης των σχέσεων με την Εκκλησία, όμως, πιστεύουν ότι άλλο οι ευρωεκλογές κι άλλο οι εθνικές κάλπες, εννοώντας ότι δεν φεύγουν για πάντα αυτοί οι ψηφοφόροι από τη ΝΔ.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Σταν Γκρίνμπεργκ και την ομάδα του είναι το πολιτικό αποτύπωμα που έχει η υπόθεση των Τεμπών, ειδικά από τη στιγμή που στην κοινωνία σε συντριπτικό ποσοστό έχει εμπεδωθεί η άποψη ότι επιχειρείται συγκάλυψη του εγκλήματος.

Από τα Τέμπη, λοιπόν, περιμένουν ότι θα υπάρξουν απώλειες, τις οποίες και προσπαθούν να ανιχνεύσουν.

Ομοίως και από το θέμα της ακρίβειας, όπου πάντως τα μέτρα Σκρέκα δείχνουν να έχουν επίδραση στο ράφι και να υπάρχουν μειώσεις σε πολλά προϊόντα.

Πού θα κινηθούν τα ποσοστά των κομμάτων στις ευρωεκλογές

Με βάση τις κυλιόμενες μετρήσεις, στην κυβέρνηση επίσης εκτιμούν ότι τα δύσκολα είναι πίσω αφού ψηφίστηκαν νομοσχέδια όπως αυτό του γάμου ή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Πιστεύουν ότι όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές η συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων θα αυξάνεται και θεωρούν εξαιρετικά προσεγγίσιμο ένα στόχο για ποσοστό της τάξης του 33% έως 35%.

Αυτό δείχνουν τουλάχιστον οι μετρήσεις με αναγωγή ψήφου.

Ένα ποσοστό που στο Μαξίμου θεωρούν αρκετά ικανοποιητικό αν συνδεθεί και με το γεγονός ότι η αντιπολίτευση είναι κατακερματισμένη και η διαφορά από το δεύτερο κόμμα κινείται ακόμη στα επίπεδα των 20 Plus μονάδων.

Στις ίδιες έρευνες το Μαξίμου βλέπει μια σταθεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και να «τσιμπάει» μια – δυο μονάδες, αλλά δεν φαίνεται να ξεπερνά το 15%.

Στα ίδια ποσοστά κινείται και το ΠΑΣΟΚ και φαίνεται ότι θα δοθεί μάχη για τη δεύτερη θέση, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει πολλά… ζόρια.

Στους κερδισμένους η Ζωή Κωνσταντοπούλου (η οποία είναι παλιά καραβάνα στα σόου, όπως απέδειξε τη Δευτέρα στη Βουλή) με ποσοστό που μπορεί να ξεπερνά το 6%.

Υψηλά ποσοστά για τον Βελόπουλο, αλλά όχι διψήφια νούμερα.

Όμως, στην Μακεδονία, και ειδικά στη Θεσσαλονίκη κάποιοι μετρούν την Ελληνική Λύση ακόμη και πάνω από 15% ενώ και η Νίκη του θεοσεβούμενου Νατσιού βλέπει ποσοστά πάνω από 6% στη βόρεια Ελλάδα.

Και κάτι ακόμη σημαντικό: Το παράβολο των 20.000 ευρώ για συμμετοχή στις ευρωεκλογές οδηγεί πολλά μικρά κόμματα να μην κατέβουν, ενισχύοντας έτσι τα υπόλοιπα.

Πηγή: mononews.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags