Facebook Pixel Η Ιαπωνία μετέφερε πυραύλους για την αναχαίτιση της κινεζικής απειλής
Life
| 2024-03-22 02:31:00

Η Ιαπωνία μετέφερε πυραύλους στην Οκινάουα για την αναχαίτιση της κινεζικής απειλής

του Γεωπόλδου
Η Ιαπωνία μετέφερε πυραύλους στην Οκινάουα για την αναχαίτιση της κινεζικής απειλής

Αυτή η στρατηγική κίνηση της Ιαπωνίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων σε βασικές τοποθεσίες σε όλη την πρώτη νησιωτική αλυσίδα για να σχηματίσει έναν αποκλεισμό Βορρά-Νότου κατά της Κίνας.

Η σύμμαχος των ΗΠΑ, η Ιαπωνία, ανέπτυξε εκτοξευτές πυραύλων εδάφους-πλοίου στο νησί Οκινάουα για να αντιμετωπίσει τις επιθετικές κινήσεις της Κίνας κατά μήκος της πρώτης νησιωτικής αλυσίδας, όπως ανέφεραν ιαπωνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το Υπουργείο Άμυνας και οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας ανακοίνωσαν ότι ένας εκτοξευτής πυραύλων εδάφους-πλοίου τύπου 12, που πιστεύεται ότι είναι μέρος αυτής της νέας μονάδας, μεταφέρθηκε στην περιοχή τα ξημερώματα της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2024, ανέφερε η ιαπωνική εφημερίδα Ryukyu Shimpo.

"Είναι η πρώτη φορά που μια μονάδα πυραύλων εδάφους-επιφανείας έχει δημιουργηθεί στο κεντρικό νησί της Οκινάουα και είναι επίσης η πρώτη φορά που οι πύραυλοι εδάφους-επιφανείας τύπου 12 παραδίδονται στο κεντρικό νησί ." ανέφερε η Ryukyu Shimpo.

Αυτή η στρατηγική κίνηση της Ιαπωνίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων σε βασικές τοποθεσίες σε όλη την πρώτη νησιωτική αλυσίδα για να σχηματίσει έναν αποκλεισμό Βορρά-Νότου κατά της Κίνας. Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός δρα όλο και περισσότερο σε αμφισβητούμενες περιοχές όπως το Στενό Miyako, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των βομβαρδιστικών του με πυρηνική ικανότητα.

Η πρώτη αλυσίδα νησιών είναι μια σειρά από νησιά που εκτείνονται βόρεια από το ιαπωνικό αρχιπέλαγος μέσω της Ταϊβάν, των Φιλιππίνων, του Βόρνεο και της χερσονήσου της Μαλαισίας.

Το Στενό Miyako είναι ένας διεθνής διάδρομος μήκους 155 μιλίων μεταξύ του Miyako και των νησιών Οκινάουα .

Η Οκινάουα είναι στρατηγικά σημαντική για την αμυντική στάση των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς περίπου 30.000 στρατιώτες και από τους τέσσερις κλάδους σταθμεύουν στην Ιαπωνία στη κρίσιμη βάση του νησιού.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη εγκατάσταση μιας μονάδας πυραύλων εδάφους-πλοίου στο κύριο νησί της Οκινάουα, εισάγοντας επίσης στο νησί τους πυραύλους εδάφους-επιφανείας τύπου 12.

"Μεταξύ 1:40 π.μ. και 2:00 π.μ., 12 οχήματα της Δύναμης Αυτοάμυνας εισήλθαν αθόρυβα στο Katsuren Bunchi. Πέντε από τα οχήματα ήταν ρυμουλκούμενα, τέσσερα είχαν καλυμμένα κρεβάτια φορτίου και ένα είχε κάτι που φαινόταν ότι ήταν γερανός. Φαίνεται ότι είχε μετέφερε έναν εκτοξευτή», ανέφερε η Ryukyu Shimpo .

Νωρίτερα, τα ιαπωνικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Επίγεια Δύναμη Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας είχε αυξήσει το χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη πυραύλων τύπου 12 έως το 2025.

"Η βελτιωμένη έκδοση του κατευθυνόμενου πυραύλου εδάφους-επιφανείας τύπου 12 σχεδιάζεται να επεκτείνει το βεληνεκές του από λίγο πάνω από 100 χιλιόμετρα σε πολύ περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα. Από την αρχική του ανάπτυξη, το σχέδιο ήταν να αναπτυχθεί ο πυραύλος εδάφους από το οικονομικό 2026. Ωστόσο, ο Κιχάρα έδωσε εντολή στο υπουργείο του να εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει αυτό το πρόγραμμα», ανέφερε η ιαπωνική εφημερίδα "The Japan News" στις 16 Δεκεμβρίου 2023.

Αυτοί οι εγχώριοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τις ικανότητες αποτροπής και αντίδρασης της Ιαπωνίας έναντι πιθανών απειλών από την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τη "The Japan News".

Τον Απρίλιο του 2023, το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας υπέγραψε συμβόλαιο με τη Mitsubishi Heavy Industries για την ανάπτυξη και τη μαζική παραγωγή των αναβαθμισμένων πυραύλων επιφάνειας τύπου 12 (SSM), διαθέτοντας 33,8 δισεκατομμύρια JPY (περίπου 235 εκατομμύρια δολάρια). Ο προϋπολογισμός του 2023 για την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου, σύμφωνα με την Janes Group , μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα στρατιωτικών υποθέσεων.

Το συνολικό κόστος  εκτιμάται σε 150 δισεκατομμύρια JPY, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Ιαπωνίας να ενισχύσει την αμυντική της στάση.

Το αναβαθμισμένο Type 12 SSM θα διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες βεληνεκούς 200–1.000 χιλιομέτρων, μεγαλύτερο μήκος πυραύλου, τροποποιημένο σχήμα, ενημερωμένο σύνδεσμο εντολών για ενημερώσεις στόχων κατά την πτήση και αυξημένη αντοχή του κινητήρα για πιο εκτεταμένες λειτουργίες, δήλωσε η Janes Group.

Αυτή η βελτίωση έρχεται καθώς χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και των Φιλιππίνων, εργάζονται ενεργά για να αποτρέψουν την Κίνα από το να διασχίσει τη λεγόμενη αλυσίδα του πρώτου νησιού.

Εν τω μεταξύ, οι Φιλιππίνες αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας που δημιουργούνται από τις τακτικές της Κίνας στη γκρίζα ζώνη στη Νότια Σινική Θάλασσα.

"Οι Φιλιππίνες έχουν αναπτύξει επίσης αντιπλοϊκούς πυραύλους BrahMos στο Basco στο νησί Batan. Αυτή η κίνηση, μαζί με την Ιαπωνία που αναπτύσσει αντιπλοϊκά συστήματα πυραύλων στο στενό Miyako στα νησιά Yonaguni και Miyako, και τους αντιπλοϊκούς πυραύλους Hsiung Feng της Ταϊβάν, αποτελεί αποκλεισμός βορρά-νότου κατά της Κίνας», δήλωσε στο επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν την Τρίτη ο Σου Τζου-γιούν, ερευνητής στο Ινστιτούτο Έρευνας Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Ταϊβάν (INDSR).

Οι Φιλιππίνες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την ανάπτυξη ενός κοινού συστήματος αντιπυραυλικών πυραύλων BrahMos που αναπτύχθηκε μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags