Facebook Pixel Ανατροπή στις δημοσκοπήσεις - Ματ Μητσοτάκη σε Βελόπουλο
Life
| 2024-04-20 12:00:00

Ανατροπή στις δημοσκοπήσεις - Κίνηση ματ Μητσοτάκη σε Βελόπουλο και ΠΑΣΟΚ

Sportdog Team
Ανατροπή στις δημοσκοπήσεις - Κίνηση ματ Μητσοτάκη σε Βελόπουλο και ΠΑΣΟΚ

Τα νέα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, τι δείχνουν τα γκάλοπ λίγο πριν τις εκλογές, τα νέα πρόσωπα που κατεβαίνουν στις κάλπες και το πρόσωπο που σαρώνει σε ψήφους...

Χρήσιμα συμπεράσματα έδωσε η δημοσκόπηση του Στράτου Φαναρά στο Mega και πλέον βγαίνει το συμπέρασμα πως αν δεν γίνει καμιά χοντρή γκέλα μέχρι τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος Μητσοτάκης δημιουργεί (πλέον) τις προϋποθέσεις για μία ακόμη εκλογική νίκη. Δεν χρειάζεται καμία λεπτομερής ανάλυση, αρκεί να δει κανείς τα ποσοστά που έδινε η ίδια εταιρεία στη ΝΔ τον προηγούμενο μήνα για να καταλάβει αυτό που προδιαγράφεται. Πάντως, εκείνο που σπεύδω να επισημάνω, πάντα διαβάζοντας τα νούμερα, είναι ότι η συμμετοχή Μπελέρη στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο έχει επιφέρει μια δεξιά συσπείρωση και παράλληλα έχει επιφέρει καίριο πλήγμα στην Ελληνική Λύση του προέδρου Βελόπουλου. Άντε τώρα με κάτι τέτοια να μαζέψει κανείς τον υπουργό Βορίδη, που σταθερά και διαχρονικά εισηγούνταν μια πιο ζυγισμένη πολιτική.

Εκτίναξη Μπελέρη

– Με την ευκαιρία να σας πω ότι σε μία από τις πολλές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται αυτό το διάστημα προκύπτει μια εκτίναξη της πρόθεσης ψήφου, σε σχέση με την υποψηφιότητα Μπελέρη. Κι όταν αναφέρομαι σε εκτίναξη το εννοώ, αφού από τη δωδεκάδα μέσα σε τρεις μέρες πλασαρίστηκε στην πρώτη πεντάδα. Αν σε αυτά προστεθεί το γεγονός της καμπάνιας που ξεκίνησαν να κάνουν στον προφυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας οι Βορίδης και Άδωνις, δεν αποκλείω πολύ σύντομα να κάνει «παρέα» στον Αυτιά, που εξακολουθεί και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ενδεικτικά της στήριξης που παρέχουν οι δύο υπουργοί ήταν τα όσα είπαν ο μεν Άδωνις στα «Παραπολιτικά», ότι δεν διανοείται πως θα υπάρξει Νεοδημοκράτης που θα πάει στις κάλπες και δεν θα ψηφίσει Μπελέρη, ο δε Βορίδης στον ΣΚΑΪ, ότι αν κάτι συμβολίζει τον πατριωτισμό στις προσεχείς εκλογές, αυτό είναι η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Πηγή: powergame.gr

Δημοσκόπηση Metron: Άνοδος για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Στην λάθος κατεύθυνση η χώρα» λέει το 64%

Κέρδη για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, για το Mega.  Οριακές απώλειες εμφανίζει η Πλεύση Ελευθερίας ενώ οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου που τον Μάρτιο είχαν καταγραφεί στο 0,8% τώρα ανέβηκαν στο 1,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα, από το 31,4% συγκεντρώνει 32,3%,  ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 15,4% -από 15,1%-  ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει μία μονάδα, στο 12%, από το 13% της προηγούμενης μέτρησης.

Παρότι η κυβέρνηση κερδίζει δύο μονάδες στην αξιολόγηση των πολιτών και ο πρωθυπουργός τέσσερις, οι πολίτες σε ποσοστό 64% δηλώνουν ότι η χώρα πάει προς την λάθος κατεύθυνση.

Κατά 4 μονάδες ανεβαίνει και η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ τρεις ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τα «συν» και τα «πλην» για την κυβέρνηση

Μόνιμος πονοκέφαλος των πολιτών είναι η ακρίβεια και η κατάσταση της οικονομίας, ενώ οι εντυπώσεις από την πολιτική της κυβέρνησης κατά του πληθωρισμού είναι αρνητικές για το 70%.

Πολύ ψηλά παραμένουν οι αρνητικές γνώμες και στο θέμα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Οι πολίτες εκτιμούν θετικά τις κυβερνητικές επιδόσεις σε θέματα όπως η προσέλκυση τουρισμού, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η αμυντική θωράκιση και η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags