Στο 59,5% υπολογίζεται η αποχή στις κάλπες στην Ελλάδα για τις ευρωεκλογές, καταγράφοντας επίπεδα ρεκόρ. 

Στους ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους, εγγεγραμμένοι ήταν 9.605.244 εκλογείς και ψήφισαν 3.891.466.

Δικαιώματα ψήφου για πρώτη φορά, είχαν φέτος 111.500 εκλογείς. 

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να ψηφίσουν και να αναδείξουν τους 21 Ελληνες ευρωβουλευτές του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου, μεταξύ των υποψηφίων 31 κομμάτων. 

Δικαίωμα του εκλέγειν σε αυτές τις εκλογές είχαν οι Ελληνες και οι Ελληνίδες πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω, δηλαδή όσοι είχαν γεννηθεί έως και το έτος 2007. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, σχολιάζοντας τα μεγάλα ποσοστά της αποχής στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την άποψη ότι φταίει και ο καλός καιρός και ότι θα ήταν καλύτερο να γινόταν οι εκλογές άλλη εποχή.

Η Σία Κοσιώνη ωστόσο αντέδρασε και γελώντας του απάντησε «Να κάνουμε εκλογές ανάλογα με το τι θα πει η Σούζη;», με τον Καραμέρο φανερά εκνευρισμένος να απαντάει: «Μη λαϊκίζουμε»!

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Ευρωεκλογές 2024: Το κοπλιμέντο της Σίας Κοσιώνη στη Νάντια Γιαννακοπούλου για το φόρεμα της

Το φόρεμα που φορούσε η Νάντια Γιαννακοπούλου κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ για τις Ευρωεκλογές 2024 «μαγνήτισε» το βλέμμα της Σίας Κοσίωνη, με την παρουσιάστρια να σπεύδει να κάνει το κοπλιμέντο της για την στυλιστική επιλογή της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

«Μου αρέσει και το φόρεμα της αγαπητής Νάντιας, υπέροχο. Και πολύ καλοκαιρινό», είπε αρχικά η Σία Κοσιώνη στον «αέρα» της εκπομπής.

«Το ότι καθυστερήσαμε να μιλήσουμε δεν θα το ισοψηφήσουμε με φιλοφρόνηση», απάντησε με χιούμορ η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Με τη Σία Κοσιώνη να προσθέτει: «Όχι αντικειμενικά είναι πολύ ωραίο το φόρεμα».

Δείτε το βίντεο