O επικεφαλής του κινήματος “Ταβούς για την πατρίδα”, Αρχιεπίσκοπς Μπαγκράτ Γκαλστανιάν, απαντά σε ερώτηση του καναλιού και του αρχισυντάκτη του Infognomonpolitics.gr, Χρήστου Κωνσταντινίδη και σημειώνει, ότι ο πόλεμος δεν τελείωσε, συνεχίζεται και δεν πρόκειται να σταματήσει με αυτήν την κυβέρνηση. Στόχος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Πασινιάν…

Το κίνημα «Ταβούς για την πατρίδα», το οποίο προέκυψε ως απάντηση στις μονομερείς παραχωρήσεις της αρμενικής κυβέρνησης που δεν δικαιολογούνται και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας με το πρόσχημα των διαδικασιών οριοθέτησης των συνόρων.

Αυτές οι πρόσφατες διαδικασίες, που στερούνται νομικής βάσης και εγγυήσεων ασφάλειας, θεωρούνται ως ένα ακόμη συνθηκολογικό βήμα από την κυβέρνηση της Αρμενίας. Παραβιάζουν τα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής και των πολιτών, παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους και αγνοούν τον ΟΑΣΕ και άλλους διεθνώς αποδεκτούς κανόνες οριοθέτησης, δημιουργώντας έτσι πρόσθετες απειλές για την ασφάλεια.

Η συνεχής επιβολή μονομερών παραχωρήσεων, ψυχολογικού εκφοβισμού και καταναγκασμού στον πληθυσμό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος και κατοχυρώνονται στο πρόγραμμα της σημερινής κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση Πασνιάν, βασισμένη στην εξαπάτηση και τον βαθύ λαϊκισμό, έχει χάσει τη νομιμότητά της.

Το Κίνημα έχει θέσει ένα πρωταρχικό αίτημα: την άμεση αλλαγή κυβέρνησης στην Αρμενία. Η χώρα πρέπει να επιστρέψει σε μια κατάσταση ομαλότητας, μεταξύ άλλων από νομικούς όρους, μέσω της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Πρέπει να αποκατασταθεί η λογική σειρά των διαδικασιών.