Tις ελληνοτουρκικές σχέσεις με γνώμονα το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας ανέλυσε ο Γιάννης Εγκολφόπουλος στην εκπομπή LEADERS στις 17.06.2024 με τον Ηλία Παπανικολάου. Ο αντιναύαρχος ΠΝ ε.α.είπε νέτα σκέτα από το πρώτο του σχόλιο, ότι οι Τούρκοι ούτε αδέρφια μας είναι, αλλά ούτε και φίλοι. «Έχουν ένα τεράστιο κοινωνικό κόμπλεξ», σημείωσε και συμπλήρωσε: «τί έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα; Τίποτα».

Στη συνέχεια ερμήνευσε τις κινήσεις της Τουρκίας, η οποία κάνει εξοπλιστικές συμμαχίες με Ισπανία και άλλες χώρες και στάθηκε στο θέμα των θαλάσσιων πάρκων λέγοντας κάτι που δεν έχει ακουστεί. Ο ναύαρχος υποστήριξε, ότι οι Τούρκοι φοβούνται μη δημιουργηθούν αιολικά πάρκα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία στο πλαίσιο της πολιτικής της κατάκτησης μέσω της οικονομίας, στόχευαν να ηλεκτροδοτήσουν μέσα από το πυρηνικό εργοστάσιο που δημιουργεί στο Άκκουγιου της Μερσίνας.

Παράλληλα ο κ. Εγκολφόπουλος παραδέχτηκε, ότι τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπάρχει Έλληνας ηγέτης να βάλει τους Τούρκους στη θέση τους, λέγοντας το προφανές: «3 μίλια δικαιούστε βάσει όσων υπογράψατε στη Λωζάνη και τίποτα αλλο».

Τις μεγαλύτερες ατάκες όμως εκστόμισε όταν ερωτήθηκε για το εάν η Ελλάδα θα άντεχε μία σύγκρουση με την Τουρκία, όπως η Ουκρανία με τη Ρωσία. Η απάντηση του ναυάρχου ήταν ξεκάθαρη. «Εμείς θα τους πάρουμε φαλάγγι! Είναι τόσο πεθαμένοι που δεν πάει παρακάτω. Είναι ξεβράκωτοι γι'αυτό κάνουν πυροτεχνήματα με τα θαλάσσια πάρκα. Μακάρι να κάνουν την πρώτη κίνηση. Δεν θα ξέρουν τι θα τους συμβεί. Δεν θα προλάβουν να σηκώσουν τίποτα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Εγκολφόπουλος.

Δείτε την παρέμβασή του: