Δηλώσεις που προκαλούν ανησυχία από τον Ιωάννη Μπαλτζώη. Μιλώντας στην τηλεόραση της «Ναυτεμπορικής», ο αντιστράτηγος ε.α. Ανέφερε, ότι όλοι ετοιμάζονται για κάτι που θα συμβεί. «Είναι κάτι πολύ ανησυχητικό. Πάμε για κλιμάκωση», σχολίασε ο αναλυτής, ο οποίος μίλησε για την πυρηνική απειλή.

Παράλληλα απάντησε στα εξοπλιστικά ζητήματα. Έχουμε πραγματική ανάγκη τα όπλα; «Η Άμυνα και η Ασφάλεια ή η ειρήνη είναι ακριβή», ανέφερε ο κ. Μπαλτζώης και πρόσθεσε: « Όταν επί χρόνια δεν κατασκευάζουμε ούτε βίδα, αυτό το πληρώνουμε. Φτάσαμε στο αμήν, να αντιληφθούμε, ότι ήμασταν γυμνοί σε συστήματα. Πληρώνουμε αδράνεια 15-20 χρόνων».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ περί ανάπτυξης περισσότερων πυρηνικών όπων ανέφερε: «Τεράστιος κίνδυνος για πυρηνικό πόλεμο. Εξαντλούν κάθε προσπάθεια για να προκαλέσουν μία άλλη υπερδύναμη. Βιώνουμε κατάσταση σαν πριν τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο».

Και κατέληξε: «Όλοι ετοιμάζονται για κάτι που θα συμβεί. Είναι κάτι πολύ ανησυχητικό. Πάμε για κλιμάκωση. Δεν μας περισσεύουμε χρήματα, για να ενισχύσουμε έναν πόλεμο (σσ στην Ουκρανία) ενώ θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε τη δική μας άμυνα».