Ο ομότιμος καθηγητής διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο , Στέλιος Περράκης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες στη διεθνή διπλωματία πεδίου και άλλοτε Γ.Γ. του Υπουργείου Εξωτερικών, σε μια συζήτηση στον 98.4 για τον ρόλο του Διεθνούς Δικαίου ειδικά σε περιόδους γενικευμένης αβεβαιότητας και κρίσης και τις σταθερές παραδοχές του με τις εναλλακτικές του, ακόμη κι αν η επιβολή ισχύος δημιουργεί τρομακτικά δράματα, όταν δεν μπορεί να δημιουργήσει και νομικά τετελεσμένα.
Ο κ. Περράκης, αναφέρεται στο νέο πεδίο προκλήσεων για την Ελλάδα ως μη μόνιμο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ , όπου πρέπει να δράσει για το διεθνές δίκαιο όχι αλά κάρτ, ιδίως όταν τα πολλά τελευταία χρόνια το Κυπριακό έχει πάψει ατυχώς, να είναι το Νο1 εθνικό ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ο Στέλιος Περράκης, με αφορμή τα 50 χρόνια εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής από την Τουρκία, ενός σημαντικού τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζει ότι η Τουρκική πολιτική σκηνή με συνέπεια κλιμακώνει την διαχρονική στρατηγική βάθους της αναθεωρητικής ατζέντας της, έναντι του Ελληνισμού. Αντίθετα Κυπριακή και Ελληνική Δημοκρατία, αν και έχουν επίγνωση αυτής της στρατηγικής, επιμένουν σε λογικές επιφανειακού κατευνασμού και μη αξιοποίησης αποφάσεων είτε του ΟΗΕ, είτε της Ε.Ε. είτε Διεθνών Δικαστηρίων , στη βάση του διεθνούς δικαίου.