Με τις ελληνικές ασκήσεις στον Έβρο και τον Αξιό ανησυχούν οι Τούρκοι, όπως φαίνεται από δημοσιεύματα στον Τύπο.

Η Ελλάδα είχε κάνει άσκηση διάσχισης του ποταμού Έβρου με τανκς στα τουρκικά σύνορα πριν από ένα μήνα. Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε άσκηση διέλευσης των συνόρων στον ποταμό Αξιό, γράφει ο Γιασάρ Άντερ στον τουρκικό Τύπο.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους ασκήσεις. Σε συνέχεια της άσκησης διέλευσης του ποταμού Έβρου στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας πριν από λίγο, παρόμοια άσκηση πραγματοποιήθηκε και στον ποταμό Αξιό.

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Εξαρτημάτων στον ποταμό Αξιό διεξήχθη η τελευταία φάση της άσκησης «Γρανικός», μία από τις τακτικές ασκήσεις των Ελληνικών Χερσαίων δυνάμεων.

Την άσκηση παρακολούθησε μαζί με τους διοικητές των δυνάμεων στην περιοχή ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, Διοικητής της 1ης Στρατιάς, του οποίου το αρχηγείο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή προσωπικού από την 33η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, την 34η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και το 723 Τάγμα Γέφυρας.

Στόχος της άσκησης ήταν η ρεαλιστική εκπαίδευση του προσωπικού στην τεχνική της διέλευσης υδάτινων εμποδίων σε συνθήκες μάχης, όπως σημειώνεται.