Ο πρώην επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών και γνωστός διπλωμάτης, Ηρακλί Κοτσολλάρι /Irakli Koçollari, λέει ότι ο Φρέντης Μπελέρης ήταν Έλληνας πράκτορας.

Μιλώντας στο Top Talk, το συσχετίζει με το επάγγελμα του Φρέντη Μπέλερη, του υδραυλικού, που λέγεται ότι είχε πάει στην Κύπρο για να μάθει το επάγγελμα.

Όπως είπε είχε ακούσει για τον Μπελέρη που έγινε τώρα ευρωβουλευτής ότι πήγε στην Κύπρο παλαιότερα για να παρακολουθήσει μαθήματα υδραυλικού.

«Ξέρεις τι μου θύμισε αυτό; Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ανόητοι. Την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου 1947-60 όταν αυτές οι χώρες έστελναν ομάδες πρακτόρων στην Αλβανία και αυτό αποδεικνύεται, οι πράκτορες που συνέλεξαν και περιέθαλψαν, για να δικαιολογήσουν την απουσία τους στη γειτονιά ή τη γνώμη τους κατά το διάστημα που εκπαιδεύονταν, είπαν « έχει πάει για μάθημα υδραυλικών ή ξυλουργικής στην Κύπρο ή τη Μάλτα».

Παραδόξως, άκουσα το ίδιο πράγμα σε αυτή την περίπτωση (του Μπελέρη). Μεγάλο πρόβλημα έχει πιάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό που αναδεικνύει άτομο που καταδικάστηκε για προσβολή των εθνικών συμβόλων μιας γειτονικής χώρας»

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει μεγάλο πρόβλημα», κατέληξε ο Κοτσολλάρι.