Στο στόχαστρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπήκε ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, εξαιτίας των δηλώσεών του στην Κύπρο για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή. Ο Έλληνας ΥΕΘΑ είπε τα πράγματα με το όνομά τους και αυτό ενόχλησε την τουρκική πλευρά.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «παράλογες» τις δηλώσεις του και ισχυρίστηκε μάλιστα ότι, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του είχε πει «ελπίζω να μην μας παρενοχλήσεις και εσύ από εκεί όπως ο Δένδιας». Τη μεγάλη αποκάλυψη έκανε όμως μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου πάνω στο αεροπλάνο, επιστρέφοντας από τη φιέστα που έκανε στα κατεχόμενα. Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άκουσον άκουσον, να βάλει τον Δένδια στη θέση του.

Πρόκειται για απύθμενο τουρκικό θράσος, το οποίο έχει εξήγηση. Οι Τούρκοι νιώθουν τον Νίκο Δένδια ως απειλή. Τους ενοχλεί η ηγετική του στάση. Αυτή δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο Έλληνας ΥΕΘΑ «πόνεσε» τους Τούρκους. Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν ως Υπουργός Εξωτερικών. Ποιον δεν θυμάται τις μνημειώδεις απαντήσεις του στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα το 2021; Τότε ο Δένδιας είχε ρίξει τον Τούρκο ομόλογό του στο καναβάτσο, σε ένα επεισόδιο που άφησε εποχή. Είπε πράγματα που δεν έχει τολμήσει να πει ποτέ ξανά Έλληνας πολιτικός και μάλιστα μέσα στην καρδιά του τουρκικού καθεστώτος!

Ο Δένδιας είχε βάλει στη θέση του και τον πρέσβη της Τουρκίας στη Νορβηγία κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ. Ο Τούρκος διπλωμάτης έκανε μία παρακινδυνευμένη παρέμβαση, η οποία δεν ταιριάζει με τα διπλωματικά ειωθότα και είδε τον Έλληνα πολιτικός να τον στριμώχνει με τις απαντήσεις του.

Δείτε το βίντεο με τις τρομερές απαντήσεις που έδωσε ο Δένδιας στους Τούρκους στο παρελθόν: