Μία σημαντική αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» της Κυριακής για το επεισόδιο με τον πυροβολισμό Έλληνα συνοριοφύλακα στον Έβρο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ που υπογράφει η Φανή Χαρίση, ο συμπατριώτης μας επιχειρούσε να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών από το ποτάμι, υπερασπιζόμενος τα ελληνικά σύνορα όταν δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά.

Στην Ελλάδα διοχετεύτηκαν πληροφορίες περί πυροβολισμών από διακινητές, ωστόσο όλα δείχνουν, ότι ο Έλληνας στρατιώτης δέχτηκε πυρά από στρατιωτικό όπλο και όχι από κάποιο κυνηγετικό. Οι Τούρκοι έβαλαν τρεις φορές και η μια σφαίρα βρήκε τον συνοριοφύλακα, απ'τον οποίο όπως αποκαλύπτει η «ΕΣΤΙΑ» ακόμα δεν έχει αφαιρεθεί!

Το όνομα του συνοριοφύλακα είναι Απόστολος Μπακαλούδης και η υπόθεσή του εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Γιατί δεν ανετέθη σε εισαγγελέα έρευνα για το περιστατικό και δεν διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση; Επίσης γιατί δεν έγινε διπλωματικό διάβημα διαμαρτυρίας στην τουρκική πλευρά;

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το επεισόδιο έγινε σε σημείο στο οποίο δεν έχει κατασκευαστεί τμήμα του φράχτη. Στο παρελθόν, δε, έχουν ξανασυμβεί επεισόδια με στρατοχωροφύλακες να πυροβολούν και υπάρχει μαρτυρία Γερμανού αξιωματικού της Frontex, ο οποίος ιδίοις όμμασι, με τα κιάλια παρόμοιο συμβάν.