Την ένταση στη Μέση Ανατολή με τη σύγκρουση της Χεζμπολάχ με το Ισραήλ, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε γενικευμένη σύγκρουση σχολίασε μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη.

«Υποκρισία στη Μέση Ανατολή. Μίλησαν για Ολυμπιακή εκεχειρία. Συζητάμε τίνος το έγκλημα είναι το μεγαλύτερο. Είναι ανατριχιαστικό», ανέφερε αρχικά η βουλεύτρια του ΚΚΕ και στη συνέχεια υποστήριξε, ότι υπάρχει διαδικασία εξόντωσης των Παλαιστινίων, η οποία δεν είναι τωρινή, αλλά βαστάει από το 1948. «Τινάχτηκαν σχέδια και υπογραφές στον αέρα. Αυτό που συμβαίνει είναι αιτία ανάφλεξης της κατάστασης. Αυτοί που την πυροδοτούν είναι αυτοί που καλούν τον κόσμο να φύγει από εκεί», σημείωσε η δημοσιογράφος, η οποία έκανε λόγο για γενικευμένη σύγκρουση.

«Ο κόσμος πάει κατά διαόλου. Ανατροφοδοτείται ένας Παγκόσμιος Πόλεμος επειδή πρέπει ανατροφοδοτηθεί το κεφάλαιο από πλευράς κέρδους. Για όλα αυτά γίνονται οι πόλεμοι. Ζούμε την έξαρση του καπιταλισμού ως παγκοσμιοποίηση. Ποιός αφήνει τον κόσμο πεινασμένο; Ποιός αγοράζει γη σε όλον τον κόσμο; Ποιός ελέγχει την παραγωγή;», υπογράμμισε η Λιάνα Κανέλλη.

Δείτε την παρέμβασή της: