Η εμφάνιση της Τουρκάλας τραγουδίστριας, Ισίν Καρατζά, στην Κομοτηνή έχει προκαλέσει πολλές πολλαπλές αντιδράσεις. Η ερμηνεύτρια κατά τη διάρκεια συναυλίας, που διοργανώθηκε σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος με συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) και την οικονομική ενίσχυση επιφανών επιχειρηματιών, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του Αχμέτ Σαδίκ, που ήταν γνωστός για τη δράση του στη Θράκη υπέρ της Άγκυρας, τραγούδησε έναν ύμνο υπέρ του Μουσταφά Κεμάλ. Επρόκειται για ένα τουρκικό εμβατήριο που αναφέρεται στην είσοδο στη Σμύρνη το 1922 και φυσικά το περιστατικό δεν θα μπορεί να μη συνδεθεί με όσα συνέβησαν στον Τσεσμέ της Σμύρνης λίγο καιρό πριν, όταν η Δέσποινα Βανδή αρνήθηκε να τραγουδήσει σε φιλανθρωπική συναυλία, επειδή στη σκηνή ήταν αναρτημένο τεράστιο λάβαρο του Κεμάλ, το οποίο ζήτησε να κατεβεί.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, ότι η Καρατζά διατηρεί σχέσεις με το βαθύ κράτος της Τουρκίας, ενώ αναλυτές που ανήκουν στην ελληνική κοινότητα υπηρεσιών πληροφοριών, υποστηρίζουν το περιστατικό αφορά δράσεις της Άγκυρας στην περιοχή με στόχο της ελληνική, μουσουλμανική μειονότητα. Το περιστατικό δείχνει, ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα την τουρκική διείσδυση η οποία χρησιμοποιεί ιδιαίτερα τον θρησκευτικό παράγοντα.

Οι λεγόμενοι ψευτομουφτήδες στη Θράκη, όπως και οι ιμάμηδες που τοποθετεί η Τουρκία σε τζαμιά σε όλη την Ευρώπη, δίνουν αναφορά στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων στην Τουρκία, τη Diyanet. Ειδικοί υπογραμμίζουν, ότι η θρησκευτική διπλωματία της Άγκυρας πάει πακέτο με τις μυστικές υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται, ότι τον Δεκέμβριο του 2023, η Γερμανία έβαλε στοπ στους εισαγόμενους ιμάμηδες από Τουρκία, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για κατασκοπεία σε βάρος υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν στη Γερμανία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016. Έτσι ο σκοπός αυτής της κίνησης του Βερολίνου ήταν να μειώσει την τουρκική επιρροή στην μουσουλμανική κοινότητά της Γερμανίας.

Το ίδιο συμβαίνει και στη Θράκη, όπου οι ψευτομουφτήδες αλωνίζουν τη Θράκη και όπως φαίνεται κάνουν προπαγάνδα με ελληνική επιχορήγηση. Στα τζάμια επηρεάζεται η σκέψη της μουσουλμανικής νεολαίας και η στάση της απέναντι στην Ελλάδα. Οι εγκάθετοι της Άγκυρας στη Θράκη συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται ώστε να οδηγήσουν τους πιστούς στη γραμμή της Άγκυρας...