Για την εισβολή της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ μίλησε ο Ιωάννης Μάζης. Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας υποστήριξε, ότι έρχεται εκτεταμμένη ρωσική αντεπίθεση. "Οι Ρώσοι δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο!", ανέφερε ο αναλυτής για ένα μέτωπο, το οποίο  ανάγκασε τη Ρωσία να ενισχύσει το δικό της έδαφος.

Αποκάλυψη Ζελένσκι

Το Κίεβο φαίνεται να έχει πολλαπλούς στόχους με την επίθεση, από την τόνωση του ηθικού μέχρικ και το «ροκάνισμα» των πόρων της Ρωσίας. Ένας Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος δήλωσε ότι η εισβολή αποσκοπεί στη διασφάλιση μιας «δίκαιης» διαπραγματευτικής διαδικασίας. Για πρώτη φορά, ο Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή τις στρατηγικές φιλοδοξίες της επιχείρησης, λέγοντας: «Είναι πλέον το πρωταρχικό μας καθήκον στις αμυντικές επιχειρήσεις συνολικά: να καταστρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ρωσικό πολεμικό δυναμικό και να διεξάγουμε τις μέγιστες δυνατές αντεπιθέσεις». video

Αυτές περιλαμβάνουν «τη δημιουργία μιας ζώνης στο έδαφος του επιτιθέμενου», είπε ο πρόεδρος στην τελευταία του ομιλία. «Κάθε τι που προκαλεί απώλειες στον ρωσικό στρατό, το ρωσικό κράτος, το στρατιωτικο-βιομηχανικό τους σύμπλεγμα και την οικονομία τους συμβάλλει στην αποτροπή της επέκτασης του πολέμου και μας φέρνει πιο κοντά σε ένα δίκαιο τέλος αυτής της επίθεσης», δήλωσε ο Ζελένσκι.

SOS Μάζη για τον νέο διοικητική της τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου

Παράλληλα ο κ. Μάζης αναφέρει στη σημασία της τοποθέτησης του Irfan Özsert ως διοικητή του τουρκικού στρατού Αιγαίου. Πρόκειται για ένα θέμα, για το οποίο υπήρξε μνεία στο Sportdog σε σχετική ανάερτηση με τίτλο "SOS για Ελλάδα ο τετράστερος Τούρκος στρατηγός απέναντι απ'τα νησιά"

Ο Özsert επιλέχθηκε συχνά από τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan για να εκτελέσει μυστικές επιχειρήσεις που αποσκοπούν στην προώθηση των πολιτικών του στόχων, οι οποίοι μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται απαραίτητα με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας, αλλά εξυπηρετούν στενότερους, πιο τοπικούς στόχους. Αυτό τοποθετεί τον Özsert ως μια δυνητικά επικίνδυνη προσωπικότητα, σύμφωνα με το Nordic Monitor, διατεθειμένη να αναπτύξει τουρκικά στρατιωτικά μέσα για να ενισχύσει το καθεστώς και το πολιτικό του κεφάλαιο του Erdogan, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό ή να αξιοποιήσει στις διαπραγματεύσεις με ξένους εταίρους.