Ανάφλεξη ή αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή με τη σύγκρουση Ισραήλ-Χεζμπολάχ; Όπως αναφέρει ανάλυση στην εκπομπή "iNFO XAK", το Ισραήλ έκανε προληπτικό χτύπημα, επικαλούμνο πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, ότι η Χεζμπολάχ σχεδίαζε χτύπημα εντός της επικράτειάς του, ακόμα και στην πρωτεύουσα Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ θεώρησε την επίθεσή του ως αυτοάμυνα, προσβάλλοντας πυραυλικές πλατφόρμες της Χεζμπολάχ και ζήτησε από τον κόσμο στο Νότιο Λίβανο σε περιοχές που έχει εγκατασταθεί η τρομοκρατική οργάνωση, να φύγει γιατί φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα.

Σε απάντηση η Χεζμπολάχ απάντησε με χιλιάδες ρουκέτες, οι οποίες αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome. Σύμφωνα με πληφορίες η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου φέρεται να εξαπέλυσε 6000 με 8000 ρουκέτες. Στο Ισραήλ λένε, ότι αν δεν γινόταν το προληπτικό χτύπημα ίσως να οδηγούμασταν σε μεγαλύτερη σύγκρουση, αφού αν η Χεζμπολάχ χτυπούσε πολιτικούς στόχους και πολίτες, το Τελ Αβόιβ θα αναγκαζόταν να προβεί σε μεγαλύτερη απάντηση και μετά θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου.

Δείτε το iNFO XAK: