Αφού ο γάμος της Κρήτης τέλειωσε, να ζήσουν και να ευτυχίσουν Στέφανος και Τάιλερ, μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά νέο τρόπο να παραμείνει στην επικαιρότητα. Κι επειδή από πολιτική «δεν το’ χει το παιδί», μην απορήσετε αν δείτε και πάλι την παραπολιτική να κυριαρχεί. Π.χ. του έχει γίνει «ψηστήρι» να δώσει συνέντευξη και να μιλήσει –εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ- φυσικά και για τον γάμο του.

Σε κανένα πρωϊνάδικο εννοείται, μόλις ξεκινήσει η σεζόν. Λιάγκας και σία με λίγα λόγια…

Σιγά μην αφήσει να πέσει χάμου η ευκαιρία της αυτοπροβολής. Κι όπως λένε και άσπονδοι φίλοι του μέσα στο κόμμα «ο πρόεδρος ζει κι αναπνέει με την αυτοπροβολή. Αν σβήσουν οι κάμερες θα πάθει κατάθλιψη».

Μετά τη νέα χθεσινή επίθεση του Παυλάρα Πολάκη, όμως, ο Στέφανος δεν θα πρέπει να αισθάνεται καθόλου καλά. Ο αψύς Σφακιανός έθεσε θέμα ηγεσίας επί της ουσίας λέγοντας ότι τα βιντεάκια του Κασσελάκη και η επίδειξη της προσωπικής ζωής και του πλούτου δεν φέρνουν την αλλαγή. «Θα είμαι παρών», είπε ο Πολάκης για την ΚΕ, και κάτι μου λέει ότι η πρόταση μομφής πλησιάζει και ο νυν πρόεδρος δεν αποκλείεται να γίνει… τέως.

Ή να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές, όπως ο wiseman σε έχει προϊδεάσει…

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης

Αλλά για να γυρίσουμε στα σοβαρά του ΣΥΡΙΖΑ, αξιωματική αντιπολίτευση γαρ», η εβδομάδα και ο μήνας ξεκινούν με μια διαγραφή ή οικειοθελή αποχώρηση, όπως θέλετε πάρτε το. Αύριο ή το αργότερο την Τετάρτη θα είναι εκτός ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, εκτός κι αν μείνει μέχρι την Κεντρική Επιτροπή.

Πάντως, ο «Χρηστάρας» είναι αποφασισμένος. Στο μέρος που αναπνέει ο Κασσελάκης δεν μπορεί να βρίσκεται κι αυτός. Η συνεδρίαση του Πειθαρχικού προκειμένου να τον διαγράψει θα είναι η αφορμή για να δηλώσει μόνος του την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλωστε ξένο σώμα εδώ και καιρό, αλλά ενδιαφέρον θα έχει η επιστολή παραίτησής του. Το τι έχει να γράψει για τον Κασσελάκη, αλλά και όσους τον στηρίζουν.

Μόνο που ο Σπίρτζης έχει ένα δίλημμα. Τι θα πει για τους «κολλητούς» του, Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη; Θα τους κατακεραυνώσει ή θα καταπιεί τη γλώσσα του;

Οσο για το μέλλον του; Μάλλον περιμένει τον «σωτήρα» Αλέξη και τις κινήσεις που θα κάνει.

Η οργή του Αλέξη Τσίπρα και η αποχώρηση 10 βουλευτών

Και μιας και μιλάμε για τον Τσίπρα, να σας πω ότι πλέον οι σχέσεις του με τον Κασσελάκη είναι τόσο άσχημες που περισσότερη συμπάθεια θα έδειχνε για τον… Μητσοτάκη παρά για τον Στέφανο.

«Ο Τσίπρας είναι εξοργισμένος με όσα λέει ο Κασσελάκης και οι φίλοι του. Και ακόμη περισσότερο με τη νέα πρόκληση του προέδρου να απαντήσει ο ίδιος και όχι με διαρροές», έλεγαν από το περιβάλλον του.

Και μαθαίνω ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να σηκώσει το γάντι του Κασσελάκη και θα περιμένει τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

Πάντως, θα σας πω και δύο πράγματα που άκουσα, αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος ότι θα συμβούν.

Το ένα είναι ότι υπάρχουν σκέψεις αναβολής της Κεντρικής Επιτροπής της 7ης Σεπτεμβρίου. Δύσκολο, αλλά δεν αποκλείεται προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης.

Το δεύτερο είναι ότι αν γίνει η ΚΕ κι εκεί «πλακωθούν» άσχημα, δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να έχουμε τουλάχιστον 8-10 αποχωρήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκδίκηση του Αλέξη;

Κάπως έτσι, πάντως, ο Κασσελάκης θα μείνει με ένα κόμμα 23-24 βουλευτών, και το ΠΑΣΟΚ γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση.

Πηγή: mononews.gr