Το σίριαλ του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει σταδιακά να θυμίζει κακοπαιγμένη και κακογραμμένη επιθεώρηση, την οποία… ολοκλήρωσαν οι δέκα γραφικοί που εμφανίστηκαν χθες έξω από την Κουμουνδούρου, καθυβρίζοντας τα κομματικά στελέχη που πρωτοστάτησαν στην έκπτωση του κ. Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του τέσσερις μέρες μετά το κάζο στην Κεντρική Επιτροπή, καλώντας τους υποστηρικτές του να παραμείνουν μακριά από προβοκάτσιες και να προστατεύσουν την παρουσία του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ.

Έχω πάντως την αίσθηση ότι η προτροπή αυτή μάλλον… προς το αντίθετο στόχευε, μιας και κανείς δεν ασχολείτο με τον Νίκο Παππά.

Πάντως, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας φάνηκε πως η μόνη που του έμεινε πιστή είναι η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ όλοι οι υπόλοιποι με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισαν πως ο Πρόεδρος είναι και με τη βούλα έκπτωτος.

Το ερώτημα εδώ είναι το εάν ο ίδιος επιδιώξει να εμφανιστεί ως υποψήφιος Πρόεδρος (όπως και θα το κάνει) ποια στελέχη θα μείνουν μαζί του για να συγκροτούν κόμμα.

Υποψιάζομαι κανένα. Ωστόσο, τίποτε δεν πρόκειται να τον σταματήσει, οπότε αναμένουμε τα νεότερα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. 

Δικαστική προσφυγή

Στο χάος του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, αίφνης μετά από τέσσερις μέρες, ο Κασσελάκης που αντεπιτίθεται αποφάσισε να αμφισβητήσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και να παραστήσει ότι είναι πρόεδρος έως τις εκλογές, επειδή το καταστατικό δεν ορίζει τι γίνεται σε περίπτωση έκπτωσης του προέδρου.

Ίσως, βεβαίως επειδή ποτέ κανείς πρόεδρος κόμματος δεν έχει εκπέσει μετά από εσωτερική μομφή. Σε κάθε περίπτωση, η πλευρά Κασσελάκη αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής, προφανώς για να πάρει προσωρινή διαταγή, έναντι των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας.

Είναι άδηλο, πάντως, τι προσπαθούν να πετύχουν από τη στιγμή που τα καταστατικά των κομμάτων δεν υπόκεινται σε συνταγματικό έλεγχο, ενώ νόμιμος εκπρόσωπος του κόμματος είναι ως είθισται ο εκάστοτε γενικός διευθυντής. 

Έρχεται το οικονομικό φούντο

Στη βραδινή του ανακοίνωση ο Κασσελάκης λέει και κάτι άλλο ενδιαφέρον: ότι, αν δεν υπάρχει κατά τω νόμω υπεύθυνος, επαπειλείται η οικονομική καταστροφή και χρεοκοπία. Η αλήθεια είναι ότι η χρεοκοπία επαπειλείται για έναν βασικό λόγο.

Δείτε επίσης: Το... τερμάτισαν σε πανηγύρι χορεύοντας συρτό με Μάικλ Τζάκσον!

Στην πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία εγκρίθηκε το σχέδιο για δανεισμό των κομματικών ΜΜΕ. Όπως μου το έθεσε όμως πολύ σοβαρό τραπεζικό στέλεχος «ο τραπεζίτης που θα υπογράψει ομολογιακό δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ υπό αυτές τις συνθήκες πρέπει να είναι ή τελειωμένος βλάκας ή κορυφαίο λαμόγιο».

Και επειδή δεν βλέπω κανέναν φοβερά διατεθειμένο να πάει φυλακή για τα μάτια του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπω σκούρα τα πράγματα για Αυγή και Κόκκινο. 

Πηγή: reader.gr