Πρεμιέρα έκανε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 η εκπομπή Leaders για τη νέα σεζόν. Η παλαιότερη διαδικτυακή εκπομπή με θεματολογία που αφορά τα εθνικά συμφέροντα, τη γεωπολιτική, την άμυνα και την άμυνα έκανε ποδαρικό με πολλές αλλαγές, αλλά πάντα με την ίδια ποιότητα, αξιοπιστία και σεβασμό προς τον τηλεθεατή. Φυσικά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν!

Παραμένουν σταθερά και αναλλοίωτα. Ωστόσο ωριμάζουν σαν το παλιό καλό κρασί. Αναφερόμαστε στους συντελεστές, την ψυχή της εκπομπής, με οδηγό και παρουσιαστή τον διευθυντή του δελτίου ειδήσεων του Star, Ηλία Παπανικολάου.

Φέτος το ποδαρικό έγινε με ολοκαίνουριο σκηνικό, το οποίο επιμελήθηκε ο διευθυντής των τεχνικών του Star, Βασίλης Παπαϊωάνου και είναι πραγματικά άπαικτο και ακόμα πιο συνδεδεμένο με τη θεματολογία των Leaders. Μόνο τα πλάνα με τις Belharra και τα ιπτάμενα Rafale να δει ο τηλεθεατής είναι αρκετά για να «φτιαχτεί», να μυηθεί, να συντονιστεί και να συνδεθεί με την εκπομπή, στην οποία αρχισυντάκτρια είναι η Άννα Σανοζίδου. Η έτερη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν είναι το κόνσεπτ των διπλών συνεντεύξεων.

Ο Ηλίας Παπανικολάου φιλοξένησε στο studio των Leaders τον λέκτορα στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, Ζήνωνας Tζιάρρα και τον ταγματάρχη ε.α.και διευθύνοντα σύμβουλο της Logstail, Χρήστο Ντριγκόγια.

Ο κ. Τζιάρρας ανέλυσε την προσπάθεια της Τουρκίας να καταστεί τρίτος πόλος στη νέα διεθνή τάξη και εξήγησε γιατί δεν πρόκειται ποτέ η γειτονική χώρα να αποκτήσει αυτόν τον ρόλο. Ο αναλυτής ανέφερε, ότι οι Τούρκοι διακατέχονται από το σύνδρομο της Λωζάνης και εξέφρασε με επιχειρήματα, πώς μπορεί η Ελλάδα και η Κύπρος να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή. Ο ειδικός έκανε λόγο για να ανάγκη εύρεσης προσανατολισμού και στόχου. «Για να προβάλλουμε ένα όραμα όμως πρέπει να αντιληφθούμε ποιοι είμαστε», επισήμανε.

Παράλληλα ο Χρήστος Ντριγκόγιας εξήγησε γιατί είναι εθνικά απαραίτητη η κυβερνοασφάλεια, αποκαλύπτοντας, ότι η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή στον τομέα της κυβερνοάμυνας και ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλες χώρες.

Δείτε την εκπομπή Leaders: