Facebook Pixel Sportdog.gr | Ηχηρό χαστούκι! Το next big thing της Τουρκίας γκρεμίζει τον Ερντογάν - Χάνει από τα αποδυτήρια
Life
| 2021-12-23 17:36:00

Ηχηρό χαστούκι! Το next big thing της Τουρκίας γκρεμίζει τον Ερντογάν - Χάνει από τα αποδυτήρια

Sportdog Team
Ηχηρό χαστούκι! Το next big thing της Τουρκίας γκρεμίζει τον Ερντογάν - Χάνει από τα αποδυτήρια

Έρευνα χαστούκι για προεδρικές εκλογές!

Monitor: Έρευνα χαστούκι για προεδρικές εκλογές! Το next big thing της Τουρκίας γκρεμίζει τον Ερντογάν.

Το Ευρασιατικό Κέντρο Έρευνας Δημόσιας Γνώμης (AKAM) σε έρευνά του το Δεκέμβριο αποκαλύπτει ότι ο πλέον δημοφιλής υποψήφιος για πρόεδρος υπερέχει μάλιστα του Ερντογάν κατά 10 μονάδες.

Ο Ερντογάν μένει 10 μονάδες πίσω από τον Εκρέμ Ιμάμογλου που θεωρείται το next big think την πολιτική ζωή της Τουρκίας.

Η έρευνα βγήκε δηλαδή σε μία περίοδο όπου η τουρκική λίρα βιώνει ιστορική πτώση της ισοτιμίας της έναντι του δολαρίου και του Ευρώ και με αποτέλεσμα η γειτονική χώρα να πλήττεται από κύμα ακρίβειας.

Με τον πληθωρισμό στα ύψη, ένα λίτρο γάλα, είχε κόστος 10,25 λίρες πριν μια εβδομάδα και σήμερα το ίδιο γάλα κοστίζει 16 λίρες, δηλαδή αύξηση κατά 60%.

Στην έρευνα που διεξήχθη για τις προεδρικές εκλογές καταδεικνύεται ότι ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου θα κέρδιζαν άνετα τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν σε περίπτωση εκλογών σήμερα.

Ειδικά ο Εκρέμ Ιμάμογλου θεωρείται ο υποψήφιος με τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Ερντογάν σε περίπτωση που αναμετρηθεί μόνος μαζί του. Άλλωστε αναλυτές θεωρούν, ότι ο το next big think την πολιτική ζωή της Τουρκίας.

Ο δήμαρχος της Πόλης είναι πολύ γνωστός στους Ποντίους, καθότι κατάγεται από μία περιοχή, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον χορό Σέρρα. Πρόκειται για τον ξακουστό πυρρίχιο που χορεύουν οι Μαυροθαλασσίτες, ο οποίος έχει καταβολές από την αρχαία Ελλάδα. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου προέρχεται από τα Πλάτανα Τραπεζούντος και συγκεκριμένα το χωριό Τζεβιζλί (Cevizli).

Παρότι (ανήκει και) στηρίχθηκε από το κεμαλικό κόμμα (CHP), ο Ιμάμογλου δηλώνει σφόδρα φιλέλληνας. Μάλιστα στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο από επίσκεψή του στη χώρα μας και τα Γιαννιτσά, όπου χορεύει μαζί με άλλους Πόντιους ντυμένους με παραδοσιακές στολές. Βέβαια όταν βλέπουμε κάποια tweets, στα οποία υμνεί τον… ιδρυτή του μορφώματος των «Γκρίζων Λύκων», Αρπασλάν Τουρκές, τότε κάπου εκεί συνειδητοποιεί κανείς, ότι στην Τουρκία κανείς δεν ξεφεύγει ιδεολογικά από το φασιστικό, εθνικιστικό, ρατσιστικό κατεστημένο.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου τελείωσε το καλύτερο λύκειο Τραπεζούντας, τοTrabzon Lisesi. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στην Κωνσταντινούπολη και έκανε το μεταπτυχιακό του πάνω στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Το 1992 ασχολήθηκε με τις οικοδομικές κατασκευές, ενώ στις δραστηριότητές του μεγάλη θέση καταλαμβάνει και ο αθλητισμός. Ως φοιτητής έπαιξε ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Υπήρξε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μπεϊλίκντουζου, όπου ήταν δήμαρχος και πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κεμαλικού κόμματος προτού διεκδικήσει τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης.

Να επιστρέψουμε όμως στην έρευνα! Δείτε τα ποσοστά που καταγράφονται σε αυτήν την άτυπη κόντρα.

Εκρέμ Ιμάμογλου: 54,7% / Ερντογάν: 45,3%

Μανσούρ Γιαβάς: 54,2% / Ερντογάν: 45,8%

Κιλιτσντάρογλου: 50,6% / Ερντογάν: 49,4%

Αλί Μπαμπατζάν: 46,5% / Ερντογάν: 54,3%

 

Ίσως για αυτό σε πρόσφατο τιτίβισμά του στο Twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έδωσε το σύνθημα «Αμέσως εκλογές, πρόωρες εκλογές», ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags