Facebook Pixel Εικόνα βγαλμένη από το μέλλον! Έτσι θα πολεμούμε; Όπλα που θυμίζουν χολιγουντιανές ταινίες
Life
| 2022-04-19 06:35:00

Εικόνα βγαλμένη από το μέλλον! Έτσι θα πολεμούμε; Όπλα που θυμίζουν χολιγουντιανές ταινίες

Sportdog Team
Εικόνα βγαλμένη από το μέλλον! Έτσι θα πολεμούμε; Όπλα που θυμίζουν χολιγουντιανές ταινίες

Χρήση τεχνολογίας με παλιά συστήματα.

Για τη χρήση της τεχνολογιας σε συνδυασμό με παλαιά αμυντικά συστήματα μίλησε ο Θεόδωρος Νικολοβγένης.

Ο απόφοιτος ΣΣΕ και ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Νικολοβγένης μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου ” Η ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” του καθηγητού της Σχολής Ευελπίδων Δρ. Κωνσταντίνου Γρίβα, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ανέλυσε τα τεχνολογικά άλματα στα πεδία των μαχών διαχρονικά και πως κάποιοι έχουν βρει τη χρυσή τομή μεταξύ της άμυνας και της οικονομίας.

«Οι Έλληνες νικούσαν στα πεδία των μαχών απέναντι σε υπεράριθμους αντιπάλους όταν είχαν τεχνολογική υπεροχή», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Το αποτύπωμα των τεχνολογιών αυτών είναι, ότι παρέχουν σε μικρότερα κράτη, να μπορούν να εξασφαλίσουν την άμυνά τους».

Ο αναλυτής επικεντρώθηκε στην Κύπρο, που έχει πληθυσμό μικρότερο το ενός εκατομμυρίου, με κατεχόμενο το 38% των εδαφών της, με 40.000 κατοχικό στρατό, αντιμέτωπη με 300 άρματα, πυροβόλα, εκτοξευτές πυραύλων.

«Όταν λέμε νίκη, εννοούμε να αφαιρέσουμε τη δυνατότητα στην Τουρκία να νικήσει εμάς. Αυτό μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε με τη χρήση νέων τεχνολογιών, αλλά και τη χρήση παλαιότερων. Ένα συνδυασμό νέων και παλιών τεχνολογιών. Πρόκειται για “cyber physical systems”», υποστήριξε.

Ακούστε την παρέμβασή του:

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags