Facebook Pixel Προειδοποίηση Καλεντερίδη! Αυτή η εξέλιξη ισούται με αυτοκτονία για Ελλάδα
Life
| 2022-10-04 18:00:00

Προειδοποίηση Καλεντερίδη! Αυτή η εξέλιξη ισούται με αυτοκτονία για Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Προειδοποίηση Καλεντερίδη! Αυτή η εξέλιξη ισούται με αυτοκτονία για Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τί συμβαίνει με Τουρκία; Πού πάει το ζήτημα;

Εδώ και καιρό υπάρχουν αναλύσεις που δείχνουν ξεκάθαρα, ότι βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία. Οι δηλώσεις των Τούρκων αξωματούχων είναι ξεκάθαρα επιθετικές. Μας απειλούν με νέο 1922 την ώρα που κάνουν υπερπτήσεις και η Ελλάδα έχει δόγμα αποτροπής και όχι ιμπεριαλιστική πολιτική. Μας απειλούν, ότι θα έρθουν νύχτα. Μας ζητούν αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, την ώρα που στη Σμύρνη και στη Φώκαια υπάρχει η Στρατιά Αιγαίου, ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος του κόσμου και κάθε χρόνο γίνονται ασκήσεις με ελικόπτερα, αποβατικά σκάφη και συμμετοχή πεζοναυτών. Γιατί νομίζετε, ότι κάνουν αυτές τις ασκήσεις; Για να κάνουν απόβαση στον πλανήτη Άρη;

Όχι. Κάνουν απόβαση για να καταλάβουν ελληνικά νησιά. Αν και ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος θα σημάνει την καταστροφή της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι προκαλούν. Τα σχέδιά τους έχουν γίνει γνωστά από το καλοκαίρι. Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν “μαρτύρησε” το σχέδιο των τριών φάσεων που περιλαμβάνει αποκλεισμό ελληνικών νησιών, ανακήρυξη ΑΟΖ και προσάρτηση. Τα πλάνα τους φτάνουν μέχρι την Κρήτη. Ο ίδιος ο Μπαχτσελί το έδειξε με δημοσιοποίηση σχετικού χάρτη.

Και τώρα έχουμε το νέο μνημόνιο με τη Λιβύη, το οποίο θίγει τα ελληνικά συμφέροντα. Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται σαν πειρατές της Ανατολικής Μεσογείου που τα θέλουν όλα. Και θέλουν να τα πάρουν χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Θέλουν να σύρουν την Ελλάδα στο τραπέζι του διαλόγου.

Γι'αυτόν τον λόγο, ο Σάββας Καλεντερίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. «Αυτοκτονία για την Ελλάδα ο διάλογος με την Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες», ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής στη χθεσινοβραδυνή του εκπομπή. Γιατί; Επειδή οι Τούρκοι μόνο να κερδίσουν έχουν σε διαπραγματεύσεις. Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από την Τουρκία, παρότι η ιστορία είναι μαζί της. Οι σφαγές δεν έχουν ξεχαστεί. Η ιστορία δεν έχει ξεγραφτεί και όμως το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να δει ποια είναι η πραγματικότητα. Η Τουρκία θέλει να πάρει το μισό Αιγαίο και να υλοποιήσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο, για να αρπάξει τον φυσικό της πλούτο. Γι'αυτό η Ελλάδα πρέπει να ανακηρύξη επέκταση στα 12 ν,μ. και "δέσει" για τα καλά την Τουρκία. Και το casus belli που έχουν ανακοινώσει από το 1995 είναι απλά μία απειλή που δεν πρέπει να φοβίζει την ελληνική πλευρά, ειδικά τώρα που με την ενδυνάμωσή της εξοπλιστικά.

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags