Γιατί έχει μηδέν γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τρία στο Τσάμπιονς Λιγκ, συν άλλα τρία σε φιλικά επιπέδου όπως με τη Φέγενορντ και την Τβέντε!
Βεβαίως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κι οι συγκυρίες. Σε κάποια παιχνίδια σου «πιάνουν» πιο πολλά πράγματα, σε κάποια άλλα δεν σου «βγαίνει» τίποτα. Υπάρχει αυτό στο ποδόσφαιρο. Όμως, δεν μπορείς να το αποδώσεις μόνο στη συγκυρία, αυτό το μηδέν γκολ στο πρωτάθλημα κι 6 γκολ στην Ευρώπη και στα διεθνή φιλικά…Άλλωστε, όχι μόνο στο σκοράρισμα υπάρχει διαφορά, αλλά ακόμη και στον τομέα των ασίστ.
Μην ξεχνάμε ότι από μία σέντρα του Πάρντο ο Φινμπόγκασον έκανε το νικητήριο γκολ στο Λονδίνο με την Άρσεναλ κι από μία άλλη σέντρα του Πάρντο ο Ιντέγε είχε χάσει απίστευτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο Ζάγκρεμπ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο, ο Κολομβιανός έχει δημιουργήσει δύο γκολ κι αυτά από εκτελέσεις κόρνερ, με τον Ατρόμητο και τον Πλατανιά.
Η ποδοσφαιρική εξήγηση που προκύπτει γι΄αυτή τη διαφορά έχει να κάνει σίγουρα με τους χώρους που βρίσκει πολύ περισσότερους στην Ευρώπη ο Πάρντο, όπως κι όλος ο Ολυμπιακός και πολύ λιγότερους στην Ελλάδα. Εδώ υπάρχει μία λογική, αφού οι κλειστές άμυνες δεν είναι και το…ιδανικό του Πάρντο, καθώς ο Κολομβιανός ναι μεν εχει καλή ντρίμπλα, αλλά το φόρτε του είναι το ξεπέταγμα κι η έκρηξη, στοιχεία που μπορεί να τα αναδείξει πιο πολύ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Όμως, υπάρχει και κάτι άλλο: το δυνατό σημείο του 25χρονου εξτρέμ είναι η αποτελεσματικότητα, η ουσία. Δεν είναι φαντεζί σαν τον Ερνάνι, ούτε δουλευταράς σαν τον Σεμπά, ούτε δημιουργικός σαν τον Ντουρμάζ. Ο Πάρντο είναι παίκτης της φάσης. Να σου βάλει γκολ η, να σου φτιάξει γκολ. Αλλά για να μπει στη φάση, θα πρέπει να πατήσει περιοχή. Όταν πατήσει περιοχή και βρεθεί σε καλή θέση, έχει καλές εκτελέσεις και με τα δύο πόδια. Και δεν το είδαμε μόνο στη ρεβάνς με την Ντιναμό. Κι όλα τα γκολ που είχε βάλει σε σημαντικά διεθνή φιλικά, ήταν ωραία τελειώματα, τόσο με το δεξί, όσο και με το αριστερό.
Με τις κλειστές άμυνες λοιπόν στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Πάρντο δεν μπορεί να πατάει συχνά περιοχή, αφού ο Ολυμπιακός πρέπει να ανοίγει το παιχνίδι από τα άκρα, για να διασπάει τις αντίπαλες άμυνες. Κι εκεί ο Κολομβιανός χάνει ένα μεγάλο κομμάτι της δυναμικής του, αφού μένει μακριά από το γκολ και του απομένει να περνάει κάποιες καλές σέντρες στον Ιντέγε η, στον Φορτούνη που έρχεται από πίσω. Είναι καλός μπουκαδόρος ο Πάρντο, όμως έχει ένα μειονέκτημα στις φάσεις που μπαίνει στην περιοχή για να βγάλει την κοντινή πάσα, γιατί του λείπει η ακρίβεια. Αντίθετα, είναι πιο αποτελεσματικός στις σέντρες.
Στο Ρέντη θεωρούν ότι η ομάδα όσο περνάει ο καιρός θα παίρνει περισσότερα από τον Πάρντο και στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί όσο «βρίσκονται» μεταξύ τους οι καινούργιοι παίκτες και συνεργάζονται καλύτερα, τόσο θα έρχονται οι αυτοματισμοί, που βοηθάνε παιδιά όπως ο Πάρντο, του οποίου το μεγάλο όπλο είναι το γκολ κι η ασίστ και που ακόμη ο Ολυμπιακός δεν το εχει εκμεταλλευθεί σε επίπεδο εσωτερικών διοργανώσεων όπως θα επιθυμούσε…
Πηγή: gavros.gr