Η διάσημη λαϊκή καλλιτέχνιδα του Μανιπούρι, Μάνγκα Μαγιανγκλαμπάμ θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Ελβετία και Γαλλία από τις 11 μέχρι τις 18 Απριλίου.

Ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το MaolKeki Foundation, ανέφερε, ότι η Μάνγκα θα εμφανιστεί σε τρεις τοποθεσίες στην Ελβετία και δύο στη Γαλλία. Η περιοδεία θα περιλαμβάνει επίσης μια συναυλία με τον Ενρίκο Λέντζιν, έναν γνωστό ελβετικό παίκτη Alphorn και την Ανγέλα Σοφία Στρέζνερ, μια γαλλογερμανίδα καλλιτέχνιδα που διδάσκει χορό Μανιπούρι στο Παρίσι.

Σύμφβνα με τη δήλωση, αυτή θα σηματοδοτήσει την πρώτη συνεργασία μεταξύ ενός Μανιπούρι και ενός Ελβετού καλλιτέχνη για τη δημιουργία μιας μοναδικής μορφής μουσικής από το «Pena», ένα μονόχορδο παραδοσιακό όργανο των Μανιπούρι, και το «Alphorn», ένα παραδοσιακό ελβετικό πνευστό. .

Η Μάνγκα, από το Λαϊχουί Ενσέμπλε, θα συνοδεύεται από τον πατέρα της Mangangsana Mayanglambam, καλλιτεχνικό διευθυντή στο Λαϊχούι, ο οποίος θα παρέχει μουσική και φωνητική υποστήριξη και τη Νιρούπα Σαντζενμπάμ επικεφαλής Έργων στο MaolKeki Foundation, που θα παρέχει υποστήριξη διαχείρισης κατά τη διάρκεια της περιοδείας που έχει σχεδιαστεί. για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό του Μανιπούρ.

Τα κυριότερα σημεία της περιοδείας περιλαμβάνουν μια παράσταση στο India Day Event στο Riehen στη Βασιλείας της Ελβετίας στις 15 Απριλίου και μια άλλη στο Caveau du Café littéraire, Saint Louis, στη Γαλλία στις 14 Απριλίου. Και τα δύο είναι ανοιχτά στο κοινό.

Η περιοδεία έχει οργανωθεί με την υποστήριξη διαφόρων φορέων.