Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος αποκάλυψε τα stories του Γιώργου Λιάγκα για τον Μίλτο Τεντόγλου, που ελάχιστοι είδαν!

Συγκεκριμένα, γράφει στο youfly.com: Κι εκεί που απολαμβάνουμε όλοι τις χαρές της θάλασσας, της καθαρής θάλασσας κι αυτό το καλοκαίρι, «σκάει» αυτό το story να διακόψει τη ραστώνη μπαίνοντας ανάμεσα στο καρπούζι και στη φέτα μου:

Πετάω την after-βουτιά σαντουιτσάρα με μουρταδέλα και φέτα στον αέρα και ψαχουλεύοντας το ψυγειάκι παραλίας απεγνωσμένα για τον γιαρμά μου, ώστε να μην – ο μη γένοιτο – μείνω στιγμή, χωρίς να μασουλάω… Σκέφτομαι ότι κάποιος χάκαρε τον Γιώργο Λιάγκα και πως το story αυτό αποκλείεται να είναι δικό του.

Ορθή Επανάληψη

Μετά από λίγο, το «σουλουπώνει» κάπως κι έρχομαι κι εγώ στα ίσα μου, ζαχαρώνοντας ένα παγωτό-πατούσα στο απέναντι ψιλικατζίδικο:

Και λες, ok… Κλασικός Γιώργης αγαπά τη θεματική ενότητα: «Εμείς κ’ Ο Κόσμος Των Χρημάτων» όσο η Τούνη το κινητό της. Άσε και τα ορθογραφικά να #πανσταδιάλα αφού διορθώθηκαν έγκαιρα, αν και υποδεικνύουν την αγανάκτηση του ανδρός. Αλλά, τι δουλειά έχουν τα λεφτά και οι Σορβάιβορζ με οποιονδήποτε Ολυμπιονίκη, ακόμη κι αν δεν έφερε μετάλλιο, παρά μόνο έφτασε στο Παρίσι;

Σορβάιβορζ Κ’ Ολυμπιονίκες

Ούτε τα κίνητρα είναι ίδια, ούτε η πρόθεση, ο σκοπός, ο τρόπος επίτευξης του στόχου, μήτε καν, η φύση της προσπάθειας, αδέλφια. Ο παίκτης Σορβάιβορ ξεκινά για τα χρήματα, τη φήμη και τα like. Το «παλεύει» δημιουργώντας περιεχόμενο για τον Ατζούν κι αράζοντας σε μια παραλία ενώ, όταν επιστρέφει θέλει αυτά που του έταξαν.

Στον Ολυμπιονίκη δεν τάζει κανείς τίποτα… Παλεύουν μόνοι τους, συνήθως χωρίς την προσοχή κανενός, ενώ ακόμη και η φύση της προετοιμασίας είναι μοναχική. Τα λεφτά δεν υπήρχαν ποτέ στη φάση για να υπάρχουν τώρα στη σκέψη και κανείς δεν αράζει… Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε την καταπόνηση, την ψυχολογική πίεση και το ζόρι απ’τον περίγυρο.

Για να επαναλάβω στον κάθε «Γιώργη» που κρύβουμε μέσα μας και συγκρίνει την αξία με γνώμονα τα λεφτά: Τι σχέση έχουν οι Σουρβάιβορζ με όσους μας εκπροσωπούν στο Παρίσι;

90, Ή Κλαδί;

Αρχικά, εκείνοι εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους. Είναι λάθος λοιπόν, να συγκρίνουμε πράγματα άσχετα με βάση τα χρήματα: Οι Ολυμπιονίκες περνούν διαχρονικά στην ελληνική ιστορία κι αυτό είναι πέρα από οποιαδήποτε 90 χιλιάρικα. Δεν είχαν νομίζετε χρυσάφια και λεφτά να τους δώσουν στην Αρχαιότητα; Φυσικά… Ένα στεφάνι από κλαδί ελιάς, αρκούσε.

Άρα; Άρα, το σωστό, νομίζω, είναι να μην αναρωτιόμαστε γιατί οι Ολυμπιονίκες παίρνουν λίγα, αλλά το γιατί οι Σορβάιβορζ δε θα χαίρονταν με ένα κλαδί ελιάς, αδέλφια, άντε και την αθανασία τους…