Facebook Pixel Κίνα: Αποκάλυψη βόμβα! Έρχεται Killer μορφή κορωνοϊού
Life
| 2024-02-19 00:29:00

Αποκάλυψη βόμβα! Έρχεται Killer μορφή κορωνοϊού από Κίνα

του Γεωπόλδου
Αποκάλυψη βόμβα! Έρχεται Killer μορφή κορωνοϊού από Κίνα

Οι Κινέζοι ακόμη μια φορά, μετά το Covid-19, μπαίνουν στο «στόχαστρο» μιας καινούργιας απειλής, αυτή τη φορά μεγατόνων, όπως διέρρευσε, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές και στις εθνικές οικονομίες.

Του Κρεσέντσιο Σαντζίλιο*

   Φαίνεται πως στα εργαστήρια της Κίνας οι επιστήμονες καταγίνονται με μια πειραματική διαδικασία παραγωγής μιας παραλλαγής-killer του κλασικού κορωνοïού. Το πείραμα διεξάγεται πάνω σε μεταλλαγμένα ποντίκια και, απ’ ό, τι «διαδίδεται», το «προïόν» της «επεξεργασίας» είναι 100% θανατηφόρο, τουτέστιν τίποτα δεν μπορεί να σώσει τον άτυχο που θα προσβληθεί απ’ αυτόν τον ιό, ό, τι πιο δραστικό και… οριστικό!

   Πληροφορίες από το Πεκίνο λένε πως ο όνομα του νέου ιού είναι προσωρινά GX͟͟_P2V.

   Ακόμη δεν έχουμε πάψει να αντιμετωπίζουμε την τελευταία παραλλαγή του κορωνοïού Pirola JN1, η οποία και ουσιαστικά δεν είναι τίποτα το τρομερό, για να πούμε την αλήθεια, και επιβεβαιώνει την «αρχή» της σταδιακής εξασθένισης ενός ιού μετά το πέρας του χρόνου και μετά από μια σειρά πολλαπλών παραλλαγών του, και τα νέα που μας έρχονται απ’ τη Κίνα άρχισαν να μας τρομάζουν, όσο μακρινή κι αν είναι αυτή η χώρα, μια απόσταση που δεν εγγυάται απολύτως καμία  ασυλία και ασφάλεια: οι Κινέζοι ακόμη μια φορά, μετά το Covid-19,  μπαίνουν στο «στόχαστρο» μιας καινούργιας απειλής, αυτή τη φορά μεγατόνων, όπως διέρρευσε, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές και στις εθνικές οικονομίες.

   Δεν ξέρουμε εάν και στη σημερινή κατάσταση πραγμάτων οι «παραγωγοί» είναι, όπως λένε πως ήταν το 2019, Κινέζοι με κάποιο βοηθητικό αμερικανικό «χεράκι», ή αυτή τη φορά οι Κινέζοι έχουν την πλήρη αποκλειστικότητα της νέας ιικής «βόμβας». 

   Βέβαια, στη Ιατρική, όπως και σε όλες τις επιστήμες, μας λένε πως η έρευνα δεν μπορεί ποτέ να σταματήσει και ο επιστήμονες πάντα εργάζονται στα εργαστήρια τους με σκοπό (τουλάχιστον αυτό θα πρέπει να είναι το εξέχον μέλημα τους) να αποτρέψουν ενδεχόμενα νέων επιδημιών ή, το χειρότερο, πανδημιών εις βάρος της ανθρωπότητας.

   Τα σημερινά δεδομένα σχετικά με τις κινέζικες έρευνες δεν φαίνονται όμως να είναι και… ενθαρρυντικά:  μάλλον ακούγονται σαν «τρομακτικά», κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί σφόδρα αν επιβεβαιώνεται πως αυτός ο προκλητός ιός είναι όπως οι φήμες πληροφορούν τόσο «αποτελεσματικός» με τα καημένα τα ποντίκια, τα οποία, σημειωτέον, δεν είναι καθόλου κοινά ποντίκια αλλά γενετικά μεταλλαγμένα έτσι ώστε γενετικά να μοιάζουν αρκετά με τον άνθρωπο! Άλλο ένα επιστημονικό «κόλπο», για περισσότερη σιγουριά;!

   Πολύ προσοχή λοιπόν σε αυτή τη «λεπτομέρεια»! Πολλά «εννοεί», όπως όλοι μπορούν να αντιληφθούν.  

   Οπότε βάσιμη είναι η εντύπωση, μάλλον η υποψία, πως τέτοιο «είδος» ποντικού που χρησιμοποιείται στα εν λόγω πειράματα είναι απλά ο πειραματικός προπομπός, η προπαρασκευαστική «βιτρίνα», πίσω απ’ την οποία ο πραγματικός σκοπός είναι μάλλον αυτός ο ιός να «εφαρμοστεί» κάποια στιγμή, όταν θεωρηθεί πως ήρθε η ώρα», στους ανθρώπους επί γης – και όποιον πάρει ο χάρος.

   Πολύ παράξενο: οι επιστήμονες, ενώ δεν παύουν να «δουλεύουν» στον νέο τύπο κορωνοïού, συνάμα λένε πως αυτό τους τρομάζει γιατί είναι αφάνταστα πιο θανατηφόρος από το αρχικό στέλεχος του 2019 της επιδημίας/πανδημίας. Πραγματικά οξύμωρο σχήμα, παράλογη έννοια: όλα πολύ «λογικώς ανατριχιαστικά»!

   Και δεν είναι όμως μόνο αυτό, διότι επιπλέον είναι και ο «τρόπος» με τον οποίο αυτός ο ιός χτυπά τον οργανισμό: λέγεται πως προκαλεί μια εγκεφαλική μόλυνση από την οποία είναι σίγουρο πως κανείς δεν θα μπορεί να την γλυτώσει! Και ακριβώς αυτός είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο ανοιχτά πλέον οι Κινέζοι επιστήμονες κατηγορούνται για εγκληματική ασυνειδησία και ενέργεια.

   Φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει ταυτόχρονα και κάποιο ιατρικό εφόδιο ικανό να αναχαιτίσει μια ενδεχόμενη διάδοση αυτού του πλέον επικίνδυνου στην ιστορία κορωνοïού και ακόμη λιγότερο να τον σταματήσει και νικήσει.

   Και βέβαια πλανάται η κρίσιμη ερώτηση: μα αφού αυτός ο ιός είναι τόσο θανατηφόρος,  τότε γιατί αυτοί οι Κινέζοι λεγόμενοι επιστήμονες καταγίνονται με τόσο ζήλο με αυτόν και δεν τον «θάβουν» μια για πάντα ώστε να μη «πειράξει» ποτέ κανέναν;!   

   Γιατί… πάνε γυρεύοντας;!

   Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε ποτέ κάποια απάντηση σε ετούτο το καθοριστικό ερώτημα. Εντωμεταξύ οι επιθέσεις εναντίον τω «εργασιών» των Κινέζων είναι σφοδρές και ολοένα αυξάνονται. Μέλλει να δούμε εάν και κατά πόσο θα είναι και αποτελεσματικές.

   Ο Gennady Glinsky, πρώην καθηγητής της School of Medicine του Στάνφορντ απερίφραστα δηλώνει, αναφερόμενος στα πειράματα στη Κίνα: «Όλα αυτά είναι μια τρέλα και πρέπει να σταματήσουν πριν είναι πού αργά».

   Και όχι λιγότερο κατηγορηματικός είναι ο καθηγητής François Balloux του University College του Λονδίνου, έμπειρος στις μολυσματικές ασθένειες: «Πρόκειται για μια μελέτη τρομακτική, επιστημονικά τελείως άσκοπη».

   Αμφότεροι κρούουν τον κώδωνα κινδύνου και καλά θα ήταν όλοι οι υπεύθυνοι, όχι μόνο οι επιστήμονες, αλλά και οι πολιτικοί κυβερνώντες όλου του κόσμου να μεριμνήσουν έτσι ώστε πειράματα του είδους να πάψουν να γίνονται.

   Κάποιος θα πει: μα η έρευνα δεν μπορεί ποτέ να σταματήσει με σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας – σωστό, αναμφισβήτητα, αλλά επ’ αυτού υπάρχουν και όρια που πρέπει να είναι ανυπέρβλητα στη σκέψη των επιστημόνων που «χειρίζονται» άμεσα τεράστιους κινδύνους όχι μόνο για έναν λαό, οποιονδήποτε κι αν είναι, αλλά για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

   Η αλήθεια είναι πως ο «νέος» κορωνοïός που «ανακαλύφθηκε» (τυχαία;! η μάλλον εξεπίτηδες δημιουργήθηκε ευθύς εξαρχής γνωρίζοντας το «είναι» του;!) στα εργαστήρια του Πεκίνου, στη πραγματικότητα δεν είναι και κάτι το καινούριο.

   Αυτός ο ιός που ονόμασαν GX͟͟͟͟_P2V είναι ακριβώς μια μετάλλαξη του Covid GX/2017, μια παθογένεια άμεσα συνδεδεμένη με το SARS-Cov-2 που είχε προσδιοριστεί αρκετά πριν να «εκραγεί» η πανδημία που γνωρίσαμε.

   Είναι εμφανές πως είχε διατηρηθεί εργαστηριακά στη Κίνα προσαρμοσμένο σε κυτταρική καλλιέργεια και σήμερα «εμφανίζεται» ως η πλέον επικίνδυνη, αυθόρμητη ή προκλητή από τον άνθρωπο, δεν το ξέρουμε,  μεταβλητή/παραλλαγή κορωνοïού στο κόσμο!

   Και η εξέλιξή της φαίνεται πως υπήρξε απείρως χειρότερη in peius, κάτι που δεν προμηνύει τίποτα το καλό αν δεν παρθούν εγκαίρως όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αποφασιστική ακύρωσή του.

   Εκτός και εάν οι Κινέζοι πρωτοστατούν μαζί με εκείνη τη γνωστή/άγνωστη οικονομική élite του τύπου Μπιλ Γκέιτζ και Σια η οποία από καιρό προνοεί μια δραστική μείωση του πληθυσμού στον πλανήτη (τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους) δήθεν για το καλό όλων επειδή, κατά τη γνώμη τους, εάν συνεχίσει  να αυξάνεται ο πληθυσμός, ο πλανήτης δεν θα μπορεί να παράγει αρκετή τροφή για όλους. Οπότε για  να μη συμβεί αυτό το κακό, η μείωση του πληθυσμού είναι μονόδρομος.

   Βεβαίως αυτή η «θεωρία» στηρίζεται και πάνω στο ταυτόχρονο αξίωμα πως η αγροτική παραγωγή έτσι όπως την ξέρουμε σήμερα πρέπει να εξαφανιστεί γιατί «παράγει» δήθεν εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που δήθεν προκαλεί την καταστροφική κλιματική αλλαγή που θέλουμε να αποφύγουμε(!!!) και να αντικατασταθεί με αποκλειστικά προïόντα κατασκευασμένα στα εργαστήρια που δήθεν δεν παράγουν διοξείδιο του άνθρακα και τα οποία όμως, φυσικά, δεν θα είναι ποτέ αρκετά άφθονα για να «ταΐσουν» όλο τον κόσμο, εξ ου και η επιτακτική ανάγκη σοβαρής μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού!

    Εξάλλου οι διαφόρων ειδών σοβαρές πιέσεις και δημιουργία αρνητικών καταστάσεων εις βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων που παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, κατά κάποιο τρόπο, από το 2010 και μετά, ένα είδος «έθνους-πειραματόζωου», ή και τα προσφερόμενα σημαντικά δέλεαρ για την εγκατάλειψη της αγροτο-κτηνοτροφικής καλλιέργειας και παραγωγής,

    πιστεύουμε πως μια και μόνη κατεύθυνση έχουν: την σταδιακή διαμόρφωση μιας απελπιστικής ελάττωσης των παραδοσιακών τροφίμων και της διατροφική αλυσίδας ως δραματικό πρόσχημα για μια ελεγχόμενη και ανεπαρκή παραγωγή μόνο εργαστηριακών τροφίμων, με τη σειρά της υποχρεωτική δημογραφική ανάγκη δραστικής αραίωσης του πληθυσμιακού όγκου και επομένως της πληθυσμιακής τροφικής απαίτησης.

    Και πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτή η ικανή «αραίωση»; Ο Covid-19 μας έδωσε ένα πρώτο, «δοκιμαστικό», παράδειγμα, ανεπαρκές ωστόσο για την επίτευξη ενός τόσο μεγάλου σχεδίου. Κάτι πολύ πιο αποτελεσματικό είναι απαραίτητο. Οι Κινέζοι με το ενάμιση δισεκατομμύριο πληθυσμού είναι εκεί. Και γι΄ αυτούς τους ίδιους οι Κινέζοι είναι πολλοί.

   Μια ωραία, βαρβάτη πανδημία είναι ό, τι χρειάζεται. Μη ξεχνάμε πως είναι κιόλας πάνω απ’ ένα χρόνο που φήμες, δήθεν…  έτσι… αφηρημένα, κυκλοφορούν αναφερόμενες σε μια μελλοντική, πολύ πιο εξοντωτική πανδημία που «μπορεί» να μας έρθει και κυριολεκτικά να μας αποδεκατίσει!

   Κι όπως γνωρίζουμε, στις επιστήμες όλα τα δεινά δημιουργούνται πάνω και μετά απ’ ένα δήθεν «λάθος». Οι επιστήμονες κάνουν πάντα «λάθη»!

   Μη γίνει λοιπόν πάλι ένα «λάθος» και ο ιός «βγει έξω» από το εργαστήρι τους ! Βέβαια από μόνος του ένα ιός δεν έχει πόδια για να περπατήσει και να «ζητήσει την ελευθερία του» έξω στον κόσμο! Χρειάζονται τα χέρια και τα πόδια κάποιου ανθρώπου που ονομάζεται «επιστήμονας» ή όχι. Μια αμελητέα «λεπτομέρεια»!

   Η διεθνής επιστημονική κοινότητα, αν όντως αληθεύει ότι οι επιστήμονες «εργάζονται» για το καλό του ανθρώπου όπως μας σπάνε τ’ αυτιά οι δηλώσει τους, θα πρέπει να απαιτήσει και να επιβάλλει τους τελειότερους ελέγχους ώστε αυτό να μη συμβεί ποτέ!

   Οψόμεθα.

ΥΓ. Εντωμεταξύ πλανάται πάνω απ’ τον κόσμο ως ένα είδος απειλητικής «προειδοποίησης πανδημίας» ή «υφέρπουσας πανδημίας» ο κίνδυνος που αποτελούν αυτά τα άγνωστα, ως φαίνεται, βακτηρίδια, άτρωτα στα χρησιμοποιημένα έως τώρα φάρμακα, που κυκλοφορούν μαζί με τις διαφόρων ονομάτων ιώσεις και αντιστέκονται στα γνωστά μας αντιβιοτικά.

Οι ιολόγοι δεν μας λένε τίποτα και ακόμη  λιγότερα μας λένε οι πολιτικοί κυβερνώντες – και ο, τι ενδεχομένως να δηλώνουν είναι ως συνήθως παραπλανητικό και καθόλου διευκρινιστικό, ενώ η ανησυχία δεν βρίσκει τρόπο να κοπάσει.

Τί θα γίνει; Πού πάμε;

      ……………………………………………………………………………

*O Kρεσέντσιο Σαντζίλιο (CRESENTZIO SANGIGLIO) γεννήθηκε  στην Θεσσαλονίκη.  Τελείωσε κλασικές σπουδές και νομικά. Υπηρέτησε στο Υπουργείο των Εξωτερικών της Ιταλίας. Δημοσίευσε και δημοσιεύει άρθρα και δοκίμια λογοτεχνικής κριτικής και μεταφράσεις ελληνικής ποίησης στα πιο έγκυρα ιταλικά λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει μεταφράσει πολλούς Ιταλούς ποιητές στην ελληνική γλώσσα ενώ έχει συνεργαστεί και με ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags