1) Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Παναθηναϊκός)
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι, βλέποντας τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να πραγματοποιεί ακόμα ένα εξαιρετικό τουρνουά και να είναι ο κορυφαίος “Έλληνας” της διοργάνωσης.
Ο Σέρβος σέντερ μέτρησε μέσο όρο 13,6 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ και αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους παίκτης της Σερβίας, η οποία τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Οι 27 πόντοι του απέναντι στη Φινλανδία και οι 20 πόντοι του απέναντι στην Τουρκία αποτελούν τις καλύτερες επιδόσεις του νέου ψηλού του Παναθηναϊκού.
2) Ματ Λοτζέσκι (Ολυμπιακός)
Πολύ καλό τουρνουά έκανε και ο Ματ Λοτζέσκι του Ολυμπιακού. Ο 30χρονος φόργουορντ ήταν ο ηγέτης του Βελγίου και ο βασικός λόγος που η ομάδα του Κάστεελς έφτασε μέχρι τη νοκ άουτ φάση. Μέτρησε μέσο όρο 11, 7 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ, ενώ πέτυχε το μεγάλο buzzer beater καλάθι, με το οποίο το Βέλγιο κέρδισε τη φιναλίστ του τουρνουά Λιθουανία.
3) Ντάνιελ Χάκετ (Ολυμπιακός)
Σε μία Ιταλία, όπου δεσπόζουν οι προσωπικότητες των Μπελινέλι-Γκαλινάρι-Τζεντίλε στην περιφέρεια, ο Ντάνιελ Χάκετ δεν μπόρεσε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Περιορίστηκε στο να παίξει απλά καλή άμυνα, δίχως να πάρει πρωτοβουλίες στην επίθεση. Οι μέσοι όροι του (3π., 1,9ριμπ., 2,8ασ.) μαρτυρούν του λόγου το αληθές.
4) Όγκνιεν Κούζμιτς (Παναθηναϊκός), Νίκολα Μιλουτίνοβ (Ολυμπιακός)
Οι δύο Σέρβοι σέντερ ανέλαβαν να πλαισιώσουν τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στη ρακέτα της Σερβίας. Ο Κούζμιτς (3,1π., 3ριμπ.) πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις στους ομίλους, αλλά στη νοκ άουτ φάση δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Μιλουτίνοβ, όντας ο τρίτος σέντερ της Σερβίας, αγωνίστηκε ελάχιστα, μετρώντας μέσο όρο 1,3 πόντους και 0,8 ριμπάουντ.
5) Σαρλόν Κλουφ, Ρόλαντ Σάφτενααρ (Ρέθυμνο)
Οι δύο Ολλανδοί του Ρεθύμνου έκαναν ένα πολύ καλό τουρνουά, με τον Κλουφ, ειδικότερα, να είναι εξαιρετικός, αλλά να αδυνατεί να οδηγήσει την Ολλανδία στη νοκ άουτ φάση. Ο γκαρντ των κρητικών μέτρησε 16,2 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ, σκορπίζοντας χαμόγελα στον Θανάση Σκουρτόπουλο και το τεχνικό επιτελείο του.
Ο Ρόλαντ Σάφτενααρ είχε 8,2 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ, όντας από τους καλύτερους παίκτες της Ολλανδίας.
6) Μάτι Νουούτινεν (Αρκαδικός), Ρουπ Άχονεν (Κολοσσός)
Ο Μάτι Νουούτινεν θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν με τη φανέλα του νεοφώτιστου Αρκαδικού και απ’ ότι φαίνεται θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Ο Φινλανδός φόργουορντ έκανε ένα καλό Ευρωμπάσκετ, μετρώντας μέσο όρο 7,3 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 0,7 ασίστ.
Αντίθετα, ο Ρουπ Άχονεν του Κολοσσού Ρόδου δεν είχε ρόλο στη Φινλανδία, όντας στη σκιά του Πέτερι Κόπονεν. Ο “ροδίτης” γκαρντ είχε 0,7 πόντους, 0,5 ριμπάουντ και 0,2 ασίστ.
7) Μίλαν Μιλόσεβιτς (ΑΕΚ)
Ο Βόσνιος πάουερ φόργουορντ (3,5π., 4ριμπ., 0,8ασ.) ήταν από τους άτυχους της διοργάνωσης, καθώς τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Φινλανδία. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς του έδωσε χρόνο συμμετοχής, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά.
8) Χόρντουρ Βίλιαλμσον (Τρίκαλα)
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Κώστα Φλεβαρακή έκανε ένα καλό τουρνουά στην παρθενική εμφάνιση της Ισλανδίας σε Ευρωμπάσκετ. Ο 27χρονος γκαρντ μέτρησε 6,8 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε κάποια νίκη.
Πηγή: ebasket.gr