Ο Παναθηναϊκός, όπως αποκάλυψαν χθες οι Ισραηλινοί, ήθελε τον Γιαμ Μαντάρ, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τον ήθελε, όταν δεν υπήρχε στο μενού ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος και ο κόουτς Γιώργος Βόβορας θα πήγαινε με δύο κλασικούς πλέι-μέικερ.

Π.χ. με βασικό τον Λαπροβίτολα και αναπληρωματικό τον Μαντάρ. Όπως γνωρίζουμε τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Ο Λαπροβίτολα έμεινε στη Ρεάλ, προέκυψε ο Σαντ-Ρος, αλλά και ο Μαντάρ δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα τη δεδομένη χρονική περίοδο. Αναφέρουμε Ελλάδα και όχι μόνο Παναθηναϊκό, γιατί τον ήθελε και ο Ολυμπιακός.

Κι αυτό, γιατί ο Ισραηλινός γκαρντ έχει το μυαλό του μόνο στο ΝΒΑ. Είναι ο δεύτερος καλύτερος νέος παίκτης της χώρας, μετά τον Ντένι Αβντίγια, ο οποίος ανοίγει τα φτερά του και οδεύει προς το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Αβντίγια είναι σαν να λέμε ο νέος Ντόντσιτς. Δεν είναι τόσο καλός, αλλά έχει όλα τα φόντα να κάνει πολύ καλή καριέρα στο ΝΒΑ.

Οσο για τον Μαντάρ, αν δεν τα καταφέρει τώρα με το ΝΒΑ, αναμένεται να επιστρέψει στην ομάδα του, τη Χάποελ Τελ Αβίβ, όπου προπονητής είναι ο δικός μας, Γιάννης Καστρίτης.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, έχει πάντα ανοιχτά αυτιά και μάτια στην αγορά για πλέι-μέικερ, στην περίπτωση που δεν του βγει το σχήμα με τον Τζάκσον και τον Σαντ-Ρος.

Είναι, όμως, νωρίς για κάτι τέτοιο. Θα πρέπει πρώτα να γίνουν τα δυνατά φιλικά και ύστερα θα φανεί αν χρειάζεται η απόκτηση ενός ακόμη παίκτη.

Το καλό είναι ότι σε σχέση με το καλοκαίρι, θα υπάρχουν περισσότεροι παίκτες, αφού σιγά σιγά τελειώνει και το ΝΒΑ. Π.χ. αν αποκλειστούν οι Μπλέιζερς από τους Λέικερς, θα μείνει ελεύθερος ο Τζέιλεν Άνταμς, που ήθελαν οι "πράσινοι" πριν πάρουν τον Τζάκσον. Αν αποκλειστούν οι Τζαζ, το πιο πιθανό είναι να φύγει από αυτούς ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Νάιτζελ Γκος-Ουίλιαμς, τον οποίο έχουν σημαδέψει ευρωπαϊκές ομάδες. Είχε ακουστεί μάλιστα και για τον Παναθηναϊκό.

Αλλά δεν θα είναι οι μόνοι που θα είναι διαθέσιμοι. Η πλατφόρμα θα είναι πολύ μεγαλύτερη και έτσι αν χρειαστεί ο Παναθηναϊκος, θα έχει τα δεδομένα για μία πολύ καλή επιλογή και μάλιστα χωρίς πολλά χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρέλα Μάντζαρη για ΠΑΟ - Θέλει... εκδίκηση - Τζέιλεν Άνταμς από NBA - Tι ζητάει ο Μπουρούσης!