Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Ο Έλληνας που τα… βάζει από το σπίτι του - Από Αμερική έρχεται Ευρώπη - Λύση για την Εθνική! (Vid)
| 2022-01-03 22:52:00

Ο Έλληνας που τα… βάζει από το σπίτι του - Από Αμερική έρχεται Ευρώπη - Λύση για την Εθνική! (Vid)

του Pick n' Scroll
Ο Έλληνας που τα… βάζει από το σπίτι του - Από Αμερική έρχεται Ευρώπη - Λύση για την Εθνική! (Vid)

Ο Τζορτζ Πάπας που παρακολουθεί η ΕΟΚ και τα στατιστικά του. Το sportdog.gr παρουσιάζει τον 24χρονο Ομογενή που ξεχωρίζει στο Κολέγιο και ετοιμάζεται για να παίξει μπάσκετ και στα ευρωπαϊκά γήπεδα την επόμενα σεζόν. Θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα;

Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει για τον ομογενή Τζον Πουλακίδα. Για το πολύ καλό σουτ, που έχει, και για την μεγάλη του προοπτική. Ειδικά μάλιστα σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου δεν υπάρχουν πολλοί καλοί σουτέρ.

Δεν είναι, όμως, ο μόνος ομογενής, που έχει αυτό το προσόν. Είναι και ο πολύ πιο έτοιμος, όντας και πιο μεγάλος ηλικιακά, Τζορτζ Πάπας. Ο Πάπας είναι 24 ετών, έχει ύψος 1.96 και τα σουτ τα βάζει από το σπίτι του. Τόσο καλός σουτέρ είναι. Φέτος διανύει την τελευταία του χρονιά στο πανεπιστήμιο Μονμάουθ και προφανώς την επόμενη σεζόν θα αναζητήσει τον πρώτο του επαγγελματικό σταθμό.

Δεν είναι παίκτης, που μπορεί να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, αλλά στην Ευρώπη θεωρείται σίγουρο ότι μπορεί να κάνει καριέρα. Αν μάλιστα αποκτήσει και ελληνικό διαβατήριο (ή αν το έχει ήδη), θα είναι εκλεκτός μεζές τόσο για τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, όσο και για τις αμέσως κάτω από αυτές. Μπορεί να εξελιχθεί δηλαδή κάτι σαν τον Μάικ Μπράμο, που κάνει αξιοπρεπή πορεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Την τρέχουσα σεζόν στο Μονμάουθ ο Πάπας έχει 16.3 πόντους ανά παιχνίδι, 6.1 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ, όντας ο ηγέτης της ομάδας του. Πριν από μερικές μέρες ήταν για μία ακόμη φορά ο πρωταγωνιστής, όταν οδήγησε το Μονμάουθ στη νίκη επί του πολύ πιο γνωστού πανεπιστημίου Πίτσμπουργκ, σημειώνοντας 17 πόντους με 4 τρίποντα.

Το ποσοστό του έξω από το τρίποντο είναι 37.7% ενώ στις βολές βάζει σχεδόν 9 στις 10, έχοντας 86%.

Ο Πάπας είναι και στην ατζέντα της ομοσπονδίας, που ψάχνει σε όλα τα μέρη της γης καλούς Ελληνες παίκτες, ώστε να ενισχυθεί η Εθνική και να μπορέσει κάποια στιγμή να επιστρέψει στο βάθρο. Κάτι, που έχει να γίνει από το 2009, όταν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Είναι πολύ μεγάλη πλέον η αποχή από τα μετάλλια και κάτι πρέπει να γίνει, ώστε να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληκτοι στο ΟΑΚΑ με την απόφαση Πρίφτη - Ανατροπή με... τελειωμένο - Γιατί δεν φεύγει από τον ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags