Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Στη μεγάλη νίκη των Ερυθρόλευκων, στο παιχνίδι εναντίον της ΅Εφές, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Κώστας Σορώτος.

Ο πεπειραμένος τεχνικός μίλησε, ακόμα, για την παρουσία του Σλούκα, τον Φαλ, αλλά και τον Παναθηναϊκό που ψάχνει να βρει λύση στο μεγάλο του πρόβλημα με τον Γιόβιτς!  

"Για αυτό είναι ανεβασμένος ο Σλούκας - Δεν ήταν ηγέτης λόγω του Σπανούλη - Για αυτό έφυγε από Ολυμπιακό"

"Ήταν μεγάλο καλάθι αυτό που πέτυχε ο Σλούκας εναντίον τής Εφές και, φυσικά, σφράγισε μια μεγάλη νίκη. Από το παιχνίδι με την ΑΕΚ και μετά είναι πολύ καλός και καθοριστικός, είναι ανεβασμένος ψυχολογικά, έχει αναλάβει τον ρόλο τού ηγέτη και είναι αποτελεσματικός πολύ", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Κ. Σορώτος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Να μην ξεχνάμε για ποιον λόγο είχε φύγει από τον Ολυμπιακό ο Σλούκας. Είχε φύγει γιατί ήθελε να ήταν ηγέτης αλλά πίστευε ότι με την παρουσία του Σπανούλη αυτό δεν ήταν εφικτό στον Ολυμπιακό. Γενικά, από τη στιγμή που επέστρεψε στην ομάδα δεν ήταν ξεκάθαρος ακριβώς ο ρόλος του ηγέτη, αλλά μετά από το παιχνίδι με την ΑΕΚ έγινε ξεκάθαρο".

"Σημαντικός ο Φαλ - Για αυτό δεν έχει κλειδώσει η θέση στην 8άδα - Συνήθισε να χάνει ο Παναθηναϊκός"

Ποιον άλλο ξεχωρίζετε για την παρουσία του στον Ολυμπιακό;

"Ο Φαλ ήταν σημαντικός εναντίον της Εφές, ειδικά με τον τρόπο που αμύνεται φέτος ο Ολυμπιακός - Δηλαδή με αλλαγές, δίνει βοήθειες. Το πιο σημαντικό θεωρώ ότι ήταν η άμυνα που έκανε ο Φαλ, πριν από το μεγάλο καλάθι του Σλούκα. Πήρε ένα δύσκολο ματς ο Ολυμπιακός, ένα παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που παλεύει για 8άδα".

Είναι νωρίς να μιλάμε για κλειδωμένη θέση στην 8άδα;

"Είναι νωρίς να μιλάμε για 8άδα ή, πολύ περισσότερο για Final 4. Γιατί υπάρχουν ομάδες όπως η Μακάμπι, για παράδειγμα, που είναι εκτός και θα το παλέψουν. Έχει πλεονέκτημα αλλά δεν είναι δεδομένο ότι έχει θέση στην 8άδα, γιατί υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα".

Είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου, με βάση την εικόνα που έχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός;

"Τα παιχνίδια Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού είναι ξεχωριστά, σε όποια κατάσταση και σε όποια διοργάνωση κι αν βρίσκονται αντιμέτωπες. Είναι 50-50".

Πείτε μου δύο λόγια και για την εικόνα που έχετε σχηματίσει για τον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός έχει κάνει πολύ κακή Ευρωλίγκα, παρότι νίκησε την Παρασκευή στη Βιλερμπάν. Ίσως επειδή ξεκίνησε άσχημα, ίσως επειδή ψυχολογικά δεν τα πήγε καλά, κάπου συνήθισε να χάνει. Έχει μείνει πίσω, δεν έχει εγκαταλείψει τα ματς τής Ευρωλίγκα αλλά ολοφάνερα έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Βασανίζεται από την αρχή τής χρονιάς στη θέση του πλέι μέικερ και δεν λύθηκε ποτέ αυτό το πρόβλημα. Είναι μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, αν και τώρα με τον Γιόβιτς κάνει μια προσπάθεια. Αλλά δε νομίζω ότι θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεν είναι άτρωτος ο Ολυμπιακός - Ο ΠΑΟΚ την καλύτερη μεταγραφή στην Ελλάδα" - Εμπόδια για Τούμπα!