Facebook Pixel Sportdog.gr | Επιστροφή στις νίκες με εκατοστάρα και Σαμοντούροβ για τον Παναθηναϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-04-02 17:20:00

Επιστροφή στις νίκες με εκατοστάρα και Σαμοντούροβ για τον Παναθηναϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στις νίκες με εκατοστάρα και Σαμοντούροβ για τον Παναθηναϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)

Το τριφύλλι επικράτησε πάρα πολύ εύκολα κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας στο ΟΑΚΑ, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από 4 σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Πολύτιμα λεπτά συμμετοχής για τον Σαμοντούροβ.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Απόλλωνα Πάτρας με 108-77, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από 3 σερί ήττες στο πρωτάθλημα.

Στο 15-5 ανέβηκε η ομάδα του Χρήστου Σερέλη (10-1 εντός και 5-4 εκτός έδρας), με τον Έλληνα προπονητή να στηρίζεται στους Γκριγκόνις, Αγραβάνη, Παπαγιάννη, να διαχειρίζεται το ρόστερ του και να ρίχνει στο παρκέ και τον Σαμοντούροβ, ο οποίος πήρε πολύτιμα λεπτά και είχε σε 6΄ 4 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Στο 5-16 έπεσε ο Απόλλωνας (5-5 εντός και 0-11 εκτός έδρας), με τον Τέβιν Μακ να σκοράρει κατά ριπάς και ελάχιστους να ακολουθούν, ανάμεσά τους σίγουρα ο Αλόνζο Βερτζ που μοίρασε καλά το παιχνίδι και έδειξε ακόμα μία φορά την κλάση του.

Εκτός έμειναν για τους γηπεδούχους ο Ματέους Πονίτκα και ο Νέιτ Γουόλτερς, μαζί φυσικά με τον Ματ Τόμας που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

 

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με λέι απ του Μποχωρίδη για το 2-0, ενώ ο Παπαγιάννης με ένα ακόμη τρίποντο φέτος έκανε το 5-0. Το πρώτο καλάθι για τους Πατρινούς ήρθε με τρίποντο του Μακ για το 5-3, ενώ ο Απόλλων Πάτρας ήταν αρκετά ανταγωνιστικός στην αρχή του αγώνα χάρη στους Βερτζ και Μπόγρη. Ο Γκριγκόνις με τρίποντο έκανε το 17-13, ενώ ο Αγραβάνης με δικό του τρίποντο έκανε το 24-17, στέλνοντας τη διαφορά στους 7. Ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός και κάπως έτσι ο Γκριγκόνις διαμόρφωσε το 29-24 για το τέλος της πρώτης περιόδου με ένα ακόμη τρίποντο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν φανερό πως ο Σερέλης ζήτησε από τους πράσινους να βελτιωθούν στην άμυνα και το 29-24 έγινε μέσα σε 2΄ 36-24. Το σερί του τριφυλλιού διακόπηκε με τρίποντο του Καράμπελα για το 36-27. Το τριφύλλι δεν είχε διάθεση για να... παίξε και κάπως έτσι ο Γουίλιαμς έκανε το 45-27. Το πρώτο μέλος τελείωσε με τρίποντο του Μπέικον για το 58-33. Κοινώς, το επιμέρους σκορ έφτασε το 29-9.

 

Οι άμυνες χαλάρωσαν εκ νέου στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου με τον Παπαγιάννη να κάνει το 60-33 και να εκτοξεύει τη διαφορά στους 27. Μάλιστα ο Αγραβάνης με γκολ φάουλ έκανε το 63-33 με τον Παναθηναϊκό να πατάει φανερά το γκάζι και να μη δείχνει τη διάθεση να μπει σε περιπέτειες. Ο Απόλλων Πάτρας προσπάθησε να γίνει κάπως ανταγωνιστικός και με καλάθι του Μακ μείωσε στο 71-50.  Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους πράσινους μπροστά με 30 πόντους ξανά, χάρη σε βολές του Καλαϊτζάκη που έκανε το 86-56. 

Με την έναρξη της τετάρτης περιόδου ήταν φανερό πως οι δύο ομάδες είχαν τον νου τους πρωτίστως στο να σκοράρουν με το τριφύλλι να καλείται να πετύχει μια... 100άρα για ψυχολογικούς, κυρίως, λόγους. Κάτι που συνέβη με λέι απ του Μαντζούκα, 5΄ πριν το τέλος του αγώνα, κάνοντας το 100-70. Το σκορ είχε ξεφύγει τόσο πολύ που πήρε και 5΄ πολύτιμα λεπτά ο Σαμοντούροβ, ο οποίος σκόραρε μάλιστα για το 102-71.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags