Facebook Pixel Γιάννης Ιωαννίδης: Μπαρτζώκας και Λιόλιος... αποχαιρετούν τον τεράστιο Γιάννη Ιωαννίδη - "Σημάδεψε το ελληνικό μπάσκετ"
| 2023-10-05 13:43:00

Μπαρτζώκας και Λιόλιος... αποχαιρετούν τον τεράστιο Γιάννη Ιωαννίδη - "Σημάδεψε το ελληνικό μπάσκετ"

Sportdog Team
Μπαρτζώκας και Λιόλιος... αποχαιρετούν τον τεράστιο Γιάννη Ιωαννίδη - "Σημάδεψε το ελληνικό μπάσκετ"

Πλήθος κόσμου στο "αντίο" του σπουδαίου προπονητή...

Στον Άγιο Ιωάννη, στη Βούλα, τελέστηκε σήμερα (5/10) η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών χθες (4/10). Οι συγγενείς που διαμένουν στην Αθήνα, οι φίλοι, άνθρωποι του μπάσκετ και εν γένει του αθλητισμού, αλλά και πολιτικοί, θέλησαν ν' αποχαιρετήσουν τον «Ξανθό», η κηδεία του οποίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής (6/10, 17:00) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Συντετριμμένη η σύζυγός του, Γιούλα, εισήλθε στον ναό.

Μεγάλη φυσιογνωμία που άφησε το αποτύπωμά της στο μπάσκετ χαρακτήρισε τον Γιάννη Ιωαννίδη ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που έδωσε το «παρών» στην επιμνημόσυνη δέηση για τον «ξανθό».

«Είναι μια σημαντική μέρα, η απώλεια ενός ανθρώπου του αθλητισμού, του μπάσκετ και του Ολυμπιακού, που είναι πολύ βαριά. Θα ήθελα να δώσω συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην οικογένεια του Άρη, του Ολυμπιακού και σε όσους ανθρώπους έζησαν μεγάλα πράγματα μαζί του. Πρόκειται για μια μεγάλη φυσιογνωμία, που σημάδεψε το ελληνικό μπάσκετ, τον αθλητισμό και αργότερα την πολιτική. Όποιος έζησε τα χρόνια του Άρη, του Ολυμπιακού, του Άρη και της Εθνικής ομάδας, έχει αποτύπωμα από την πορεία του», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Λιόλιος: «Σύμβολο μιας εποχής, άνοιξε νέους δρόμους ο Ιωαννίδης»

Για την βαριά κληρονομιά που αφήνει ο Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τον θρυλικό προπονητή, που έφυγε από τη ζωή.

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής τόσο για το μπάσκετ, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό. Έχει αφήσει πίσω μεγάλη παρακαταθήκη και μια ολόκληρη γενιά που τον λάτρεψε. Χάραξε νέους δρόμους για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας πολύ βαθιά χαραγμένη μέσα μας την αγάπη που είχε ο Γιάννης Ιωαννίδης για τον αθλητισμό. Όσο δεν ξεχνούμε αυτούς τους ανθρώπους είναι ένα κέρδος», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags