Η Εθνική μας δεν κατάφερε να μπει νωρίς στο κλίμα του ημιτελικού, βρέθηκε στο -30 στην ανάπαυλα (47-17) και παρά την υπερπροσπάθεια του δευτέρου ημιχρόνου, το παιχνίδι δεν γινόταν να ανατραπεί ολοκληρωτικά. Με Βέλγιο αύριο (21/07) για το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket U20 η ομάδα του κόουτς Παπαδόπουλου.

Έκαναν το χειρότερο ημίχρονο του τουρνουά κόντρα στη καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Και δεν έμεινε ατιμώρητο. Η Γαλλία τα έκανε όλα σωστά στα πρώτα 20 αγωνιστικά λεπτά, επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της και πήγε στα αποδυτήρια με ένα εξωπραγματικό +30 (47-17). Μία διαφορά που δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την διαφορά των δύο ομάδων, όσο καλή ομάδα (με τεράστια κορμιά) και αν είναι οι Γάλλοι. Αυτό φάνηκε στο δεύτερο μέρος…

Η Ελλάδα μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο έτοιμη να παλέψει, έτοιμη να κάνει αυτό που κάνει σε όλο το τουρνουά. Να τα δώσει όλα, μήπως πετύχει το ακατόρθωτο. Οι «τρικολόρ» δεν το περίμεναν, δεν περίμεναν τέτοια ελληνική αντίδραση και με ένα επιμέρους σκορ 12-26 η διαφορά έπεσε στους 16 πόντους (59-43) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική Νέων έμεινε από δυνάμεις. Δεν μπορούσε άλλο να βγάλει αυτή την απίστευτη ενέργεια του τρίτου δεκαλέπτου και να βρει τόσες λύσεις στην επίθεση της με την συνέπεια της προηγούμενης περιόδου. Ήταν φυσιολογικό και επόμενο για μια ομάδα που πάλι πάντως τα άφησε όλα στο παρκέ και για δεύτερη σερί χρονιά θα διεκδικήσει μετάλλιο σε Eurobasket U20. Αύριο (21/07) κόντρα στο Βέλγιο ο μικρός τελικός και αμέσως μετά ώρα στέψης είτε για την Γαλλία, είτε για την Σλοβενία.

Οι Γάλλοι είχαν πλουραλισμό στην επίθεση τους με 11 από τους 12 παίκτες να σκοράρουν (μόνο ο Πιέρ-Τζάστιν δεν τα κατάφερε στα 4 λεπτά που αγωνίστηκε). Ο Ζαχαρί Περίν με 10 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης, με τους Μοχάμεντ Ντιαβάρα και Μάελ Χαμόν να προσθέτουν από 10 πόντους έκαστος.

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ σκόραρε 16 πόντους και είχε 6 ριμπάουντ σε μία ακόμη «παράσταση» ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Γιάννη Καρακώστα να έχει 10 πόντους (0/5 τρίποντα) αλλά και 5 λάθη για 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 47-17, 59-43, 69-57

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης