Ανοιχτό συνεχίζει να είναι το θέμα τής ενίσχυσης του Παναθηναϊκού στη θέση 5, καθώς οι Πράσινοι έχουν την πολυτέλεια να μπορούν να περιμένουν τις εξελίξεις στους ψηλούς τους. Για αυτό έμεινε άλλωστε και ο Μπαλτσερόφσκι, καθώς σε κάθε περίπτωση το ρόστερ αριθμεί 3 σέντερ και η ομάδα έχει την ευελιξία να ψάχνει τόσο για 5άρι όσο και για 4άρι που μπορεί να ακουμπήσει στη θέση 5.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που μένει ζεστό το θέμα τής ενίσχυσης στη θέση κάτω από το καλάθι,  υπάρχουν μάνατζερ που προτείνουν αθλητές με ενδιαφέρον στους Πράσινους - Δηλαδή παίκτες που μπορούν να έρθουν στην ομάδα και να κάνουν το step up στην καριέρα τους.

Μια τέτοια λύση τέθηκε στα υπόψιν, από τη G-League, τον περασμένο Απρίλη στους Πράσινους και αφορούσε παίκτη με καταγωγή από την Πορτογαλία. Μπορεί η χώρα τής Ιβηρικής να είναι γνωστή για την παραγωγή ποδοσφαιριστών και καθόλου για την παραγωγή μπασκετμπολιστών, αλλά η περίπτωση του Νεεμίας Κουέτα είναι διαφορετική!

Σέντερ, στα 2.13 μ. (με άνοιγμα χεριών στα 2,25 μ!), 25χρονος, που από το καλοκαίρι του 2021 βρίσκεται στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Σακραμέντο Κινγκς. Το καλοκαίρι του 2023 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Μπόστον Σέλτικς και τελείωσε τη σεζόν ως πρωταθλητής στη G-League (Ανατολική Περιφέρεια) με τους Μέιν Σέλτικς (θυγατρική ομάδα).

Πολύ καλός στο μπλοκάρισμα, με καρφώματα κ.λπ., εννοείται ότι μπορεί να γίνει εξαιρετικός ρολίστας σε τοπ ομάδα, κι αυτός είναι ο λόγος που τον προτείνουν στον Παναθηναϊκό. Έχει συμβόλαιο με τους Σέλτικς, αλλά δεν φαίνεται να έχει μέλλον στην ομάδα - Παρότι στην πρόσφατη νίκη των Σέλτικς επί των Λέικερς για το Summer League (15/07) ήταν πρώτος σκόρερ με 22 πόντους.

Από το περασμένο καλοκαίρι, το όνομά του βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων για να έρθει στην Ευρώπη, ίσως τελικά να το κάνει φέτος. Το ζήτημα είναι αν ο Παναθηναϊκός θέλει να ασχοληθεί με 25χρονo σέντερ, στα 2.13 μ., με θητεία στις ΗΠΑ για 2-3 χρόνια...