Ο Παναθηναϊκός νίκησε με σκορ 62-55 τον Ολυμπιακό στο γήπεδο “Παύλος Γιαννακόπουλος” για την 2η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας Γυναικών, πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας κορυφαίες τις Ντίξον και Σταμολάμπρου που επέστρεψε δριμύτερη από τραυματισμό. Ο Ολυμπιακός είχε πρώτες σκόρερ τις δυο ξένες Τόμπιν και Λάμπερτ.

Το άγχος ήταν εμφανές στις προσπάθειες των ομάδων στο πρώτο δεκάλεπτο, με την Έλενα Χριστινάκη να προσαρμόζεται πιο γρήγορα από τις συμπαίκτριες και τις αντίπαλες της, πετυχαίνοντας δυο συνεχόμενα τρίποντα για τοι 12-17. Οι «πράσινες» ισσορόπησαν τον ρυθμό και στην δεύτερη περίοδο, ανέκτησαν το προβάδισμα που έφτασε στους 5 πόντους (26-21 στο 15′), καθώς και τους 7 (32-25), ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Ο Λάμπερτ μείωσε σε 32-29 και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να αυξήσει την διαφορά του σκορ. Η ειδοποιός διαφορά του πρώτου ημιχρόνου, ήταν τα ριμπάουντ (25-25) και οι ασίστ (11-6).

Το επιμέρους σκορ 18-12 στο τρίτο δεκάλεπτο, ήταν καταλυτικό για τον Παναθηναϊκό. Η Ελίζαμπεθ Ντίξον πέτυχε double double, χωρίς να μπορέσει ο Ολυμπιακός να την περιορίσει και σε συνδυασμό με την εξαιρετική επιθετική απόδοση της πρώην “ερυθρόλευκης”, Άννας- Νίκης Σταμολάμπρου, η ομάδα της Βασιλείας Γκουζίνη διατήρησε σταθερό προβάδισμα σε διψήφιο αριθμό που έφτασε μέχρι τους 12 πόντους στο 34′.

Το επιμέρους σκορ στην 4η περίοδο ήταν…8-9 και ο Παναθηναϊκός από την άμυνα του, εξασφάλισε την νίκη.

Δεκάλεπτα: 14-17, 32-29, 54-46,

Η στατιστική του αγώνα ΕΔΩ