Ο ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικός το απόγευμα του Σαββάτου και ο Παναθηναϊκός είδε και έπαθε μέχρι να πάρει τη νίκη. Οι «πράσινοι» σε λιγότερο από 48 ώρες από το ματς με την Μπάγερν κλήθηκαν να πάνε στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν τον «Δικέφαλο του Βορρά» και βρέθηκαν πολύ κοντά στην ήττα. Η κούραση από το παιχνίδι με τους Γερμανούς ήταν εμφανής, αλλά την ίδια ώρα και ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός και εύστοχος.

Την κατάσταση για τους πρωταθλητές Ευρώπης κλήθηκε να λύσει και τελικά έλυσε ο Τζέριαν Γκραντ. Ο Αμερικάνος γκαρντ, περίπου 3 λεπτά πριν από το φινάλε πήρε την θέση του Κώστα Σλούκα, που δεν ήταν καλός, και ήταν εκείνος, που οδήγησε στη νίκη την ομάδα του. Εβαλε κρίσιμα καλάθια, ιδίως το τελευταίο, και έτσι ο Παναθηναϊκός πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για την διαβολοβδομάδα με Παρί και Ρεάλ.

InTime / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε την κίνηση με την αλλαγή του Σλούκα με τον Γκραντ και δικαιώθηκε. Ο Σλούκι Λουκ για ένα ακόμη παιχνίδι δεν ήταν καλός, αλλά αυτό δεν προβληματίζει κανέναν. Με τόσους πολλούς καλούς παίκτες, που έχει πλέον ο Παναθηναϊκός, δεν μπορούν όλοι ταυτοχρόνως να παίζουν καλά. Δεν γίνεται. Τώρα, λοιπόν, είναι η σειρά του Σλούκα να παρουσιαστεί μακριά από τον καλό του εαυτό.

Στην Πυλαία ο Ελληνας σούπερ σταρ είχε 4 πόντους με 1/10 σουτ και 0/7 τρίποντα. Δύο από αυτά να είχε βάλει, ο Παναθηναϊκός θα είχε νικήσει πιο νωρίς. Και προφανώς δεν θα τον άλλαζε προς το τέλος ο Αταμάν για να βάλει τον Γκραντ.

Συμβαίνουν, όμως, αυτά και θα ξανασυμβούν καθώς άλλωστε οι «πράσινοι» και όλες οι ομάδες γενικά θέλουν τον χρόνο τους προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν την απαιτούμενη χημεία.

InTime / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για το οτιδήποτε μόνο που στο επίπεδο του Παναθηναϊκού όσο φτιάχνεται η χημεία, πρέπει να κατακτιούνται και οι νίκες. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή θέση στη κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας αλλά και του πρωταθλήματος ώστε να μπουν οι βάσεις για το 8ο ευρωπαϊκό όσο και για ένα ακόμη ελληνικό πρωτάθλημα.