Ολόκληρη κουβέντα έχει ανοίξει από το βράδυ τής Πέμπτης για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την ομάδα που παρουσίασε στο Γουέμπλεϊ, εναντίον της Αγγλιας: Λίγες μόνο ώρες μετά τη σοκαριστική είδηση για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εμφανίστηκε πνευματικά, σωματικά και τακτικά έτοιμο για τη μεγάλη πρόκληση και, μάλιστα,πέτυχε μια ιστορική νίκη.

Ο πεπειραμένος τεχνικός δεν χρειάζεται συστάσεις στο ελληνικό φίλαθλο κόσμο ούτε και είναι άγνωστο τι μπορεί να καταφέρει,αλλά δεν λείπουν τις τελευταίες ώρες οι συζητήσεις για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Δεκέμβριο, σε μια στιγμή που δεν περίμενε κανένας, κι ενώ η ομάδα ήταν σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε αποφασίσει να τον απομακρύνει από το Τριφύλλι και να φέρει στη θέση του τον Φατίχ Τερίμ, σε μια κίνηση που ακόμα συζητιέται αν είχε δίκιο ή όχι, τι ήταν αυτό που χρέωναν στον Ιβαν και μια σειρά από άλλα θέματα - Το sportdog επικοινώνησε με τη δημοσιογραφο Βαρβάρα Φανίδη, που παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, προκειμένου να μιλήσουμε για όλα αυτές τις απορίες που υπάρχουν ακόμα στο ρεπορτάζ των Πράσινων.

"Αυτό άλλαξε ο Γιοβάνοβιτς στην Εθνική - Τι πλήρωσε στον Παναθηναϊκό - Ήταν φοβικός"

"Ο Γιοβάνοβιτς κατάφερε στην Εθνική ο,τι και με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο χρόνο: Ενέπνευσε τους παίκτες! Από την αρχή είχε την καθολική υποστήριξη όλων, είναι χαμηλών τόνων είδαμε σε μικρό διάστημα την Εθνική πειθαρχημένη, το πιστώνεται αυτό. Η δουλειά του είναι εμφανέστατη, τεράστιο διπλό στην Αγγλία δείχνει ότι αλλάζει τη νοοτροπία των διεθνών που τα τελευταία χρόνια έχουν μπερδευτεί από τις αλλαγές προπονητών", ανέφερε στο αρχικό της σχόλιο η καλή συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε για τον λόγο που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό:

"Ουσιαστικά ο Γιοβάνοβιτς πλήρωσε κάποια αποτελέσματα, όπως τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι γιατί μπήκε φοβικά η ομάδα. Είχε υλικό ο Γιοβάνοβιτς και έδειξε να φοβάται, αργούσε να κάνει τις αλλαγές και πλήρωσε τον αποκλεισμό. Η ήττα από τον Ατρόμητο και κάποια άλλα θέματα εντός ομάδας, όπως το θέμα Μπρινιόλι, τον οδήγησαν στην έξοδο".

"Λάθος που έφυγε από τον Παναθηναϊκό - Χρεώθηκε ότι δεν εμπιστευόταν άλλους - Μπορεί να επιστρέψει στο μέλλον;"

Οπότε για αυτό έφυγε;

"Έφυγε χωρίς να υπάρχει κάποιος χτυπητός λόγος. Πολλοί λένε ότι ήταν λάθος και θα συμφωνήσω γιατί είχε πλάνο τριετίας. Αλλά δεν τον κράτησε ο Αλαφούζος".

Τι άλλου του χρεώθηκε;

"Χρεώνεται ότι αργούσε και δεν εμπιστευόταν άλλους, γιατί έψαχνε την κάθε λεπτομέρεια στις μεταγραφές. Το κεφάλαιο Γιοβάνοβιτς είναι κλειστό τώρα για τον Παναθηναϊκό, αλλά να δούμε για το μέλλον τι μπορεί να αλλάξει".