Ολυμπιακός: Ο Βασίλης Σπανούλης έχει μπει ήδη στη προπονητική, καθώς πριν από μερικές μέρες κοούτσαρε στο Adidas Next Generation Tournament της Ευρωλίγκα και πιο συγκεκριμένα στους αγώνες, που έγιναν στο Βελιγράδι. Θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια τουρνουά, όπου θα κοουτσάρει ο μύθος του ελληνικού μπάσκετ, αλλά το ζητούμενο είναι ποιο θα είναι το πρώτο του ουσιαστικό βήμα σε αυτό το νέο στάδιο της καριέρας του. Ποια ομάδα, δηλαδή, θα αναλάβει.

Πριν από καιρό του έκανε πρόταση ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, να αναλάβει την Εθνική των «παραθύρων», αλλά ο Σπανούλης ήθελε κάτι καλύτερο. Προφανώς να αναλάβει την κανονική Εθνική. Αν δεν υπάρξει τελικώς συμφωνία με τον Δημήτρη Ιτούδη, κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί το όνομα του V-Span. Ο Λιόλιος, όμως, θα δώσει τα ηνία σε έμπειρο προπονητή σαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. 

Πολλοί λένε ότι ο Σπανούλης θα είναι ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού. Προς το παρόν, όμως, εκεί είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Το συμβόλαιο του τελευταίου λήγει το καλοκαίρι, που μας έρχεται, αλλά αν πάρει το πρωτάθλημα και κάνει τα αυτονόητα στην Ευρωλίγκα, είναι δύσκολο να μην υπάρξει ανανέωση. Μην έχει γίνει μάλιστα τέτοια διαδικασία ήδη και δεν το ξέρουμε.

Οντως έχει μεγάλο ενδιαφέρον από πού θα αρχίσει την προπονητική του καριέρα του ο 40χρονος Λαρισαίος. Πέρυσι του είχε χτυπήσει την πόρτα και ο Προμηθέας και ο Ιωνικός Νικαίας, αλλά είχε απαντήσει αρνητικά. Δεν αποκλείεται το ξεκίνημά του να το κάνει από το εξωτερικό καθώς μάλιστα ατζέντης του είναι ο Σέρβος Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος είναι ο πιο ισχυρός του είδους στην Ευρώπη. Εχει άκρες παντού και είναι σίγουρο ότι κάτι καλό θα έχει κατά νου για τον πελάτη του. Το έχει πάρει άλλωστε επί προσωπικού να κάνει ο Σπανούλης μεγάλη καριέρα στη προπονητική, όπως έκανε και ως παίκτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άκυρο" Λούντμπεργκ στον ΠΑΟ πριν τον Ολυμπιακό - "Κοιτάζει" γκαρντ κλάσης - Ξανά για... Χεζόνια