Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ολυμπιακός-ΠΑΟ για Έλληνα γκαρντ - "Ηγέτης, παίζει με το μυαλό" - Κλείνει μεταγραφή στο F8 Κυπέλλου!
Μπάσκετ
| 2023-02-17 10:00:00

Ολυμπιακός-ΠΑΟ για Έλληνα γκαρντ - "Ηγέτης, παίζει με το μυαλό" - Κλείνει μεταγραφή στο F8 Κυπέλλου!

του Γιώργου Κτενά
Ολυμπιακός-ΠΑΟ για Έλληνα γκαρντ - "Ηγέτης, παίζει με το μυαλό" - Κλείνει μεταγραφή στο F8 Κυπέλλου!

"Κάνει την καλύτερη χρονιά του, παίζει εύκολα στην Ευρωλίγκα"! Οι "αιώνιοι" θέλουν να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο και έχουν στη λίστα τους έναν παίκτη, που θα μπορέσουν να τον... τσεκάρουν καλύτερα στη διοργάνωση της Κρήτης. Ήδη άλλωστε ξεκίνησε αρκετά καλά.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Στο ρεπορτάζ των αιωνίων, αλλά και της Εθνικής τού Δημήτρη Ιτούδη, βρίσκεται το όνομα του Δημήτρη Φλιώνη, καθώς ο άσος της ΑΕΚ διανύει εξαιρετική σεζόν με τους Κιτρινόμαυρους και δεν είναι τυχαίο πως ήταν από τους ελάχιστους που… διασώθηκαν στην τραγική εμφάνιση της Ένωσης, παρά τη νίκη, κόντρα στον Πανιώνιο στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Σούλη Μαρκόπουλο, πεπειραμένο μπασκετικό προπονητή που έχει συνεργαστεί με τον Φλιώνη στον Άρη, προκειμένου να μας μιλήσει για την αξία του αλλά και ευρύτερα για το ελληνικό μπάσκετ.

"Eργατικός και παίζει με μυαλό - Τέμπο και εξυπνάδα - Πολύ δυνατός πάνω στην μπάλα"

"Είναι παιδί εργατικό, παίζει με πάρα πολύ μυαλό στο παιχνίδι του. Πιστεύω ότι φέτος είναι η καλύτερη χρονιά που διάγει ως καλαθοσφαιριστής, είναι πολύ βελτιωμένο το παιχνίδι του και είναι πόιντ γκαρντ που οδηγεί την ομάδα με πολύ καλό τέμπο και έξυπνο τρόπο", ανέφερε αρχικά ο Σ. Μαρκόπουλος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Εκμεταλλεύεται όλους τους συμπαίκτες του και μπορεί και βλέπει τις αδυναμίες του αντιπάλου".

Ποια είναι τα στοιχεία του που είχατε ξεχωρίσει;

"Είναι καλός αμυντικός παίκτης, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον αντίπαλο πόιντ γκαρντ, είναι πολύ δυνατός πάνω στην μπάλα, είναι βελτιωμένος χωρίς την μπάλα". 

"Για αυτό τον θέλει στην Εθνική ο Ιτούδης - Παίρνει ευθύνη - Σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό αν..."

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι μπορεί να υπάρξει κλήση και στην Εθνική ομάδα.

"Κάθε προπονητής βλέπει αυτά που έχει ο παίκτης και ανάλογα με το υπόλοιπο υλικό, επιλέγει. Για να κρίνει ο κύριος Ιτούδης ότι θα τον χρειαστεί, σίγουρα κάτι βλέπει στον παίκτη δυνάμει με τους υπόλοιπους που έχει. Τι μπορεί να του προσφέρει ως μονάδα και ομάδα. Ο,τι κι αν του ζητήσεις όμως μπορεί να το κάνει μέσα στο γήπεδο. Δεν θα φοβηθεί να πάρει ευθύνη".

Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός καλύτερη επιλογή για επόμενη ομάδα του;

"Είναι τι θέλει η κάθε ομάδα τη δεδομένη στιγμή. Αλλά σίγουρα για παίκτη της ΑΕΚ, που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν παίζει καλά θα μπορούσε και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Ανάλογα πώς θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις".

"Για αυτό έχουν όλοι προβλήματα με Ολυμπιακό - Ατομική βελτίωση - Αυτό είναι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού"

Πώς βλέπετε φέτος τον Ολυμπιακό;

"Ο Ολυμπιακός έχει πράγματα πολύ καλό ρυθμό, παίζει καλά και δυνατά, δυνατό στοιχείο η άμυνα. Έχει βάλει μεγάλη ταχύτητα στο παιχνίδι του, σε σχέση με τις άλλες ομάδες, παίζει αρκετά καλά αυτό το στιλ και σε διάρκεια χρόνου επειδή οι άλλες ομάδες ήταν λίγο απροετοίμαστες για τέτοιο τύπο παιχνιδιού και έχουν προβλήματα. Έχουν βελτιώσει τους παίκτες σε ατομικές κινήσεις και σίγουρα αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους αντιπάλους που δεν έχουν συνηθίσει να αμυνονται ατομικά έξω από το τρίποντο".

Ο Παναθηναϊκός;

"Δεν έχει βρει ακόμα ρυθμο και πιστεύω ότι η άμυνά του είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το οποίο φέρνει προβλήματα στο παιχνίδι του, γιατί χαλάει η ψυχολογία του και δεν μαρκάρει στην Ευρωλίγκα. Και στην επίθεση παρουσιάζει αδυναμίες και ανισορροπίες σε ορισμένα κομμάτια παιχνιδιού, ειδικά στο transition offense οι παίκτες φαίνεται να μην έχουν στόχο".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χρυσάφι" για Μιλουτίνοφ - Το αποφάσισε ο Ντόρσεϊ - Τρελό σενάριο για επιστροφή στον Παναθηναϊκό

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags