Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Υπάρχει άραγε αυτοσεβασμός στον Παναθηναϊκό; - Να τελειώσει πια το μαρτύριο!
Μπάσκετ
| 2023-02-18 22:30:00

Υπάρχει άραγε αυτοσεβασμός στον Παναθηναϊκό; - Να τελειώσει πια το μαρτύριο!

Υπάρχει άραγε αυτοσεβασμός στον Παναθηναϊκό; - Να τελειώσει πια το μαρτύριο!

Ποιος θα απαλλάξει την ομάδα από τα βαρίδια; Είναι δυνατόν... 16-0; Ο Χρήστος Δημόπουλος γράφει για τη νέα ήττα με κάτω τα χέρια του Τριφυλλιού, αυτή τη φορά στο Final 8 του Κυπέλλου.

Παναθηναϊκός: Μιλώντας με φίλους του Παναθηναϊκού από χθες, συζητούσαμε το αν η ομάδα έχει ελπίδες έστω σε ένα μονό ματς να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Η απάντησή μου ήταν αρνητική, καθώς σκεφτόμουν το εξής: Αν σ' ένα μπλακ άουτ με τον Κολοσσό έκαναν οι Ροδίτες σερί 28-4, πόσο θα κάνουν οι Ερυθρόλευκοι. Η απάντηση λοιπόν δόθηκε με το αρχικό 17-0 και το τελικό επιμέρους 29-10 με το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλώς κακή ομάδα. Είναι ένα σύνολο που δεν διακατέχεται από αυτοσεβασμό. Αν σέβονταν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο πρώτα απ' όλα τους εαυτούς τους, δεν θα έχαναν με τον ίδιο τρόπο και κάθε φορά με 15+ πόντους από τον Ολυμπιακό. Κάθε φορά κατάρρευση, κάθε φορά που σε κάποιο δεκάλεπτο θα είναι οι Πράσινοι άποντοι, κάθε φορά πνευματική κατάρρευση και ανυπαρξία να παλέψουν ΕΣΤΩ για την ανατροπή. Ειλικρινά, θεωρώ ότι κανείς πλην του Πάρις Λι δεν πίστευε ότι μπορεί το Τριφύλλι να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Και φάνηκε αυτό, από τον τρόπο που (δεν) έπαιξαν.

Έχει ειπωθεί σε πολλές κουβέντες για το σύλλογο τα τελευταία δύσκολα χρόνια, ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού συμμετέχουν άθελά τους σε ένα... κοινωνικό πείραμα. Σε ένα πείραμα, ειδικότερα, του πόσο μπορούν ν' αντέξουν να βλέπουν τις ομάδες τους σχεδόν σε κάθε σπορ, να μην έχουν για χρόνια αντάξια μεγέθη να τους εκπροσωπούν. Στο ποδόσφαιρο μέχρι να έρθει ο Γιοβάνοβιτς δεν υπήρχε ίχνος έμπνευσης, προφανώς φυσικά ούτε από τη διοίκηση. Στον Ερασιτέχνη η διοίκηση πάλι άφησε το τμήμα βόλεϊ να υποστεί προβοκάτσια και να παίξει ημιτελικό Ευρώπης με τον Ολυμπιακό χωρίς κόσμο(!), στην απόλυτη αλλοίωση της πρόκρισης. Στο μπάσκετ μετά τα δύο χρόνια εσόδων-εξόδων τίποτα δεν έχει αλλάξει ξανά. Με μοναδική διαφορά, ότι η φετινή παταγώδη αποτυχία κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί στον Εξάστερο να σκέφτονται ήδη την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, δεν μπορεί το τεράστιο μέγεθος που λέγεται μπασκετικός Παναθηναϊκός, να διασύρεται από τον Ολυμπιακό. Είναι άλλο ο "αιώνιος" αντίπαλος να είναι όντως καλύτερος και άλλο να σε έχει σβηστά 11-0, το οποίο μέχρι το τέλος της χρονιάς μπορεί να έχει γίνει 16-0 με τους τελικούς, τον αγώνα της Euroleague και το ματς στο ΟΑΚΑ για την κανονική διάρκεια της Basket League. Άραγε, υπάρχει κάποιος να απαλλάξει την ομάδα από τα βαρίδια, δείχνοντας πως υπάρχει κάποια αντίδραση σε αυτό το χάλι;

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κάντε... κλειστό 5ετές σε Ράντονιτς - Μας γλεντάνε Παπανικολάου, Κάνααν - Μπέικον για λύπηση"

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags